Dorohoi News Logo

Invităm cu bucurie copiii creștini din Dorohoi în „Tabăra din Pridvorul Bisericii” ediția a II-a

1

„Pentru o educație creștinească corectă sunt necesare 3 lucruri: în primul rând puține cuvinte, în al doilea rând multe exemple și în al treilea rând mai multă rugăciune” (Sf. Paisie Aghioritul).

În perioada 13-15 iulie 2023. Parohia „Învierea Domnului” din Dorohoi organizează pentru al doilea an consecutiv o tabără creștină pentru maxim 100 de copii cu vârste între 6-18 ani din municipiu, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit TEOFAN și cu ajutorul tinerilor voluntari ATOR Iași. 

Obiectivul principal al „Taberei din Pridvorul Bisericii” este acela de a oferi copiilor o experiență vie a relației lor cu Dumnezeu și cu cei asemenea lor,  în spațiul credinței ortodoxe într-un mediu natural, recreativ și educativ. 

Activitățile se vor desfășura zilnic în trei locații diferite între 8:00-17:00, (deschiderea va începe cu o rugăciune în biserică), și vor cuprinde ateliere de socializare / team building și autocunoaștere,  recreativ-educative pictură facială pentru copii, foc de tabără, sportive și de cultură generală prin jocuri pe echipe și competiții, plimbări cu barca pe lac, activități de instruire pentru acordarea primului ajutor în colaborare cu ISU Dorohoi și paramedici și, nu în ultimul rând, ateliere practice duhovnicești de cultivarea virtuților (cu Pr. Ciprian MUNTEANU și Pr. Marius ONOFREI), care îi vor ajuta pe copii să descopere sensuri noi ale lumii din exteriorul și din interiorul lor unindu-i sufletește prin crearea unor punți între suflete, astfel încât experiențele trăite să devină surse de învățare și (auto)dezvoltare.

Înscrierile se fac la preotul paroh Ciprian MUNTEANU (organizatorul taberei), tel 0747335891. Data limită de înscriere 10 iulie 2023.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web