Dorohoi News Logo

Protest: Angajații botoșăneni din domeniul asistenței sociale vor ieși în stradă

1

Aproximativ 80 de membri ai Sindicatului „IMPACT” Botoşani vor protesta luni, 28 august 2023 în Piața Victoriei alături de ceilalți colegi din țară, membri ai Federației Sindicale din asistență socială FNS PRO.ASIST! 

Dintre solicitările protestatarilor, menționăm:
- exceptarea asistenței sociale de la prevederile privind desființarea posturilor vacante prevăzută în ordonanța austerității vehiculată pe surse în spațiul public (neexceptarea va conduce la colaps în asigurarea serviciilor sociale adresate copiilor/tinerilor/vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități).
- exceptarea de la modificările privind restructurarea autorităților publice locale/ instituțiilor publice aflate în subordinea consiliilor județene, în speță referindu-ne la personalul din aparatele de specialitate ale DGASPC, DAS, SPAS (se va ajunge implicit la restructurarea/ diminuarea numărului de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități cu impact direct asupra acestor persoane vulnerabile care necesită îngrijire permanentă dar și a diminuării personalului din cadrul DGASPC, DAS, SPAS care oferă servicii persoanelor aflate în dificultate socială și care în acest fel vor avea de suferit).
- exceptarea personalului din asistență socială de la prevederea care limitează acordarea voucherelor de vacanță și a indemnizațiilor de hrană (reprezintă un stimulent în plus pentru a rămâne în sistem dar și un sprijin pentru salariații din sistem ca modalitate de recuperare având în vedere categoria de beneficiari cu care se lucrează și condițiile de muncă).
- elaborarea unei grile de salarizare echitabile și aplicabile pentru toți salariații din sistemul de asistență socială (fără discrepanțe salariale și cu recunoașterea condițiilor deosebite de muncă).
            
Aproximativ 500 de salariați din sectorul de activitate asistență socială și protecția copilului din întreaga țară vor protesta în data de 28 august 2023 în Piața Victoriei din București.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web