Dorohoi News Logo

Vânzarea către minori a energizantelor și a țigărilor electronice ar putea fi interzisă. Proiect de lege depus în Parlament

tigara

Deputatul PSD Alfred Simonis a anunțat, marți, 12 septembrie 2023, că a depus două proiecte de lege privind interzicerea de la vânzare către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice.
 
Am depus în Parlament două iniţiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice. Energizantele conţin substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central şi reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor.

De asenenea, acesta a mai transmis faptul că proiectul privind interzicerea vânzării către minori a ţigărilor electronice „a apărut în urma mai multor discuţii purtate în special cu reprezentanţi ai sistemului de învăţământ care s-au plâns de un adevărat fenomen ce se petrece chiar în şcoli. Uşurinţa cu care se pot procura aceste ţigări este uluitoare”.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web