Dorohoi News Logo

Anunț important pentru cetățenii Municipiului Dorohoi, solicitanți de ajutoare pentru încălzirea locuinței

DAS

Direcția de Asistență Socială Dorohoi anunță că formularele de cerere-declarație pe propria răspundere în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pentru perioada sezonului rece: noiembrie 2023 - martie 2024 se pot ridica pentru completare începând cu data de 16 Octombrie 2023, de la sediul Serviciul  Beneficii Sociale din str. Dumitru Furtună, Nr.14, tel. 0231617813 int. 18 si 27.

Programul de primire a cererilor:
- Luni – Joi  12.00 – 16.00
- Vineri 10.00 – 13.00

La depunere cererile vor fi însoţite de următoarele documente:
- Acte de identitate (BI/CI inclusiv mutaţia pentru  toti membrii familiei majori, certificate de naștere pentru membrii familiei care nu au implinit  vârsta de 14 ani);
- După caz- certificat de căsătorie, hotărâre judecătorească de divorţ, certificat de deces, etc.
- Adeverința de salariu cu venitul net(inclusiv valoarea bonurilor de masă) aferent lunii anterioare pentru care se solicită dreptul la ajutorul de încălzire a locuinței(pentru luna noiembrie,veniturile aferente  lunii octombrie) cupoane de pensie pentru pensionari, cupoane indemnizatii(creșterea copilului, handicap, deportaţi, refugiați, etc), alte acte privind veniturile realizate, decizia de acordare a plăţilor campania 2023 pentru beneficiarii de subvenţii APIA 
- Contractul de proprietate/ închiriere a locuinţei/ comodat/concesiune 
- Acte doveditoare privind bunurile deţinute în alte unităţi administrativ-teritoriale pentru toţi membrii familiei peste 18 ani  (după caz).
- Cartea de identitate a autoturismului/altor bunuri mobile (dupa caz), care sa ateste vechime mai mare de 10 ani .
- Ultima factură de plată de la furnizorii de energie electrică și gaze naturale, pentru identificarea abonatului şi a codului de abonat /Contractul de furnizare a gazelor naturale și energie electrică
- Documente autorizate care sa ateste existenta unei surse de incalzire cu gaze naturale/ energie electrica(act de verificare periodica a centralei termice, convector, arzatoare în sobe);
- Extrasul de cont bancar (doar pentru cei care se încalzesc cu lemne);
       
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.
        
Ajutorul pentru energie electrică se acordă consumatorilor vulnerabili care nu deţin altă formă de încălzire;
        
De asemenea, formularul de cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială poate fi descărcat de pe site-ul Direcției de Asistență Socială Dorohoi(www.dasdorohoi.ro) secțiunea -Beneficii- Ajutoare de încălzire. 
           
Familiile și persoanele singure care au in proprietate cel putin unul dintre bunurile cuprinse in Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului social şi a ajutorului pentru încălzirea locuinţe, nu beneficiaza de ajutor pentru incalzirea locuintei.
     
Nota: Persoanele care dețin conturi bancare  mai mari de 3000 lei nu pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web