Dorohoi News Logo

Noua lege de salarizare a bugetarilor. Angajații de la stat vor fi plătiți și în funcție de performanță

salariu

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a oferit o serie de detalii legate de modul în care vor fi salarizați cei peste 1,3 milioane de salariați din domeniul public.

Va fi introdus un spor lunar „care va încuraja performanța”, iar posturile vor fi ierarhizate pe o scară de la 1 la 12 (ex: 1 la nivel de paznic, iar 12 – președintele tarii).

Salariul bugetarilor va avea o parte fixă și una variabila, în funcție de performanță. Și salariile angajaților din administrațiile locale vor fi reglementate de același minister.

Într-un comunicat transmis de reprezentanții instituției se precizează că se urmărește așezarea funcțiilor în ierarhia ocupațiilor din sistemul public românesc dar și felul în care pot fi create criterii de încurajare a performanței reale la fiecare instituție în parte.

„Vechimea e importantă dar nu e singurul criteriu care trebuie să definească experiența. Este nevoie și de elemente care să încurajeze performanța în sistemul public pentru că astfel răspundem mai bine nevoilor pe care românii le au. Acum este momentul în care respectul față de muncă să fie încurajat”, a transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web