Dorohoi News Logo

Ambasadoarea Suediei în România, întâmpinată de primarul Dorin Alexandrescu la Centrul Star Of Hope din Dorohoi - FOTO

Dorohoi 12

Centrul de zi pentru copii cu dizabilități și familiile acestora, susținut de Fundația Star of Hope, a fost vizitat astăzi de Ambasadoarea Suediei în România, Execelența Sa Therese Hyden, domnul Ragnar Losneloken, Director Star of Hope Norway, d-na Aurora Vatamaniuc, Președinte Star of Hope Romania, director Gabriela Răducanu.

Execelența Sa Therese Hyden a fost întâmpinată de D-ul Primar Dorin Alexandrescu „Suntem onorați să primim la Dorohoi, vizita Execelenței sale, ambasator a Suediei în România, d-na Therese Hyden. Toți suntem la fel, toți avem aspirații în viață și indiferent de locul unde suntem așezați și poziția socială pe care o avem toți ne dorim să primim ceea ce e mai bun din ce ne oferă Dumnezeu. Faptul că împreună putem ajuta oamenii și nu o facem altfel decât din inimă, cred că ne dă curaj și putere mai ales când vedem că se realizează lucruri bune făcute cu profesionalism și beneficii pentru copii.”

Evenimentul a avut loc pentru a marca cei 20 ani de activitate și implicare ai Fundației Star of Hope în Dorohoi. Director regional d-na Camelia Topală, a facilitat deschiderea oficială a întâlnirii „Această aniversare marchează două decenii de angajament, 20 de ani de sprijin neîntrerupt și dedicare față de îmbunătățirea vieții copiilor cu nevoi speciale și a familiilor acestora. Noi nu cunoaștem viitorul și evoluția fiecărui copil de aceea prioritar pentru noi este să acordăm fiecăruia o șansă, să îmbinăm profesionalismul cu dedicarea și implicarea, dând valoare fiecărui copil și speranță fiecărei familii. Pe parcursul acestor ani am adus schimbări pozitive în comunitatea dorohoiană dezvoltând un model de bune practici în colaborare cu instituțiile de învățământ, autorități, cadre didactice, oameni de afacere, cetățeni.”

Evenimentul a fost deschis de un program artistic susținut de copiii  cu nevoi speciale care frecventează Centrul Steaua Speranței din Dorohoi, iar progresul lor a fost marcat de invitați. Pe parcusul celor 20 ani de activitate au fost ajutați peste 250 de copii cu nevoi speciale și familiile acestora.

„Îmi amintesc cu plăcere începutul activității noaste in Dorohoi. Eram două tinere visătoare, care ne-am asumat recuperarea copiilor cu dizabilități, integrarea lor in comunitate si schimabarea mentalității oamenilor cu privire la copiii cu handicap. În cei 20 de ani de activitate am incercat să schimbăm sintagmatul copilului cu handicap în copil cu nevoi speciale, iar acești copii să fie acceptați in comunitatea locală ca parte integrantă a ei. Dacă la început acești copii erau ținuți numai in mediul familial de frica stigmatizării, acum am ajuns in momentul in care un copil din cadrul centrului și-a comandat singur un taxi și a venit la Centrul Steaua Speranței Dorohoi pentru a participa la activitățile zilnice. Consider ca munca noastră nu a fost in zadar și că împreună putem schimba mentalități.” (d-na Psiholog Gherman Loredana)

Ambasadoarea Suediei în România, Execelența Sa Therese Hyden „Am rămas impresionată de frumoasa colaborare pe care am văzut-o aici la Dorohoi între autorități și Fundația Star of Hope. Este uimitor cum acești copii cu nevoi speciale ajutați de specialiști, părinți au reușit ca să transforme dizabilitățile în abilități. Vă felicit pentru toată implicarea și vă urez mult succes în continuare”.

Președinta Fundației Star of Hope Romania, d-na Aurora Vatamaniuc, în semn de prețuire și respect a înmanat d-lui primar Dorin Alexandrescu o plachetă și a subliniat faptul că: „Vreau să mulțumesc în mod special d-lui Primar Dorin Alexandrescu care cred că a fost o stea ajutând ca visul părinților care au copii cu nevoi speciale să fie îndeplinit. Deși cu 20 ani în urmă acest vis părea imposibil, acela de a avea o locație proprie unde să ne desfășurăm activitatea pentru recuperarea copiilor cu nevoi speciale și susținerea familiilor acestora. Va respect pentru că împreună cu partenerii locali, consilieri, oameni cu inimă din primăria Dorohoi, reprezentanți DAS Dorohoi, alți reprezentanți ați oferit suport și susținere echipei Star of Hope din Dorohoi. Suedia ne-a dat un start și o direcție însă la 20 ani suntem deja maturi și cred că împreună vom găsi soluții în viitor de a continua pentru binele acestor copii și tineri cu nevoi speciale și familiile lor”

La eveniment ne-au fost alături reprezentanți DAS Dorohoi d-ul Dir. Radu Surdu, d-na Claudia Chirilă, reprezentanți ai Grădiniței Stefan Cel Mare și Sfânt Dorohoi, consilier local Botoșani d-ul Marius Buliga, cadre didactice, părinți, copii și  reprezentant mass media locală Realitatea Dorohoiană.

Mulțumim Popas Cucorăni, respectiv fam. Cojocariu Gheorghiță și Gabriela pentru produsele oferite tradiționale cu ocazia acestui eveniment.

Mulțumim tuturor colaboratorilor, autorităților, cadre didactice, sponsori, oameni cu inimă mare care ne-au fost alături pe parcursul celor 20 ani de activitate în Municipiul Dorohoi în sprijinul copiilor cu nevoi speciale și ai familiilor acestora.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web