Dorohoi News Logo

Activități Pro-Viață organizate de Biroul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor în luna martie

Regina_03

În luna martie, Biroul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu reprezentanții din cadrul Protopopiatului Dorohoi și colaboratori ai acestora, a coordonat o serie de evenimente menite să promoveze și să susțină valorile vieții în comunitatea locală. 

Acestor activități s-au alăturat și elevii voluntari de la Liceul Regina Maria, sub îndrumarea profesorului de religie, părintele Ciprian Șoptică care au găzduit două întâlniri remarcabile.

„Împreună construim pentru Viață"
Prima întâlnire, desfășurată vineri, 22 martie, a avut ca invitați speciali pe doamna doctor ginecolog Ioana Alexandroaie și doamna psiholog Dana Pintilei, ambele reprezentante ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani. Sub deviza „Împreună construim pentru viață", această întâlnire a evidențiat importanța colaborării pentru promovarea și protejarea vieții în comunitate.

A doua întâlnire, sub titlul „Darul Vieții - Taină și Adevăr”, a avut loc marți, 26 martie, și l-a avut ca invitat pe părintele diacon Petru Cernat, asistent universitar la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iași. Prin intermediul unei prelegeri captivante, părintele Cernat a abordat aspectele științifice și teologice legate de viață, aducând în atenție importanța prețuirii și respectului pentru acest dar divin.

Aceste evenimente dedicate promovării vieții vor culmina cu participarea la „Marșul pentru Viață", care va avea loc sâmbătă, 30 martie, începând cu orele 12:00 în Parcul Cholet. „Marșul pentru Viață" reprezintă un moment semnificativ de solidaritate în susținerea dreptului la viață, manifestându-se ca un ecou puternic al valorilor pro-viață în societatea noastră.

Aceste inițiative demonstrează angajamentul și implicarea activă a comunității locale în susținerea vieții și în promovarea respectului și iubirii față de fiecare ființă umană. (Pr. Prof. Șoptică Ciprian)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web