Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi: 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

autism

Copiii cu autism au emoții. Ei trăiesc la fel ca noi toți: iubirea, supărărea, dorul, satisfacția, tristețea. Doar modul de exprimare este diferit!

Începând cu anul 2007, în ziua de 2 aprilie, odată cu rezoluția Organizației Națiunilor Unite este marcată la nivel Mondial, Ziua Internațională a Constientizării Autismului cu scopul de a contribui la informarea societății privind tulburarea de spectru autist și nevoia de acceptare și integrare a persoanelor cu autism,dar și a familiilor acestora.

Autismul este o tulburare caracterizată de scăderea capacităţii de a interacționa în plan social şi de a comunica, de un comportament stereotip și repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani. Nu există un tratament medicamentos care să vindece autismul, dar cu terapie timpurie intensivă până la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viață independentă. 

Ca în fiecare an, Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături și susține persoanele cu autism, precum și aparținatorii acestora în această zi specială.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web