Dorohoi News Logo

Emanuel Mihalache, un tânăr implicat în ajutorarea persoanelor vulnerabile - FOTO

Emanuel_01

Pe 17 martie l-am găsit pe Ovidiu, acel om care a crescut la cămin și care toată viața a fost agresat, respins, batjocorit și alungat de peste tot. L-am găsit într-un vechi grajd de lângă parcul Brazi în niște condiții insalubre, tremura de frig și de spaimă, pentru că pe 16 martie doi tineri l-au agresat fizic și l-au desfigurat. A primit o bătaie cruntă, iar la finalul bătăii, acei băieți pentru a „se distra” pe deplin, au aruncat peste el un vas cu urină. 

A fost momentul în care am simțit din parte Lui Dumnezeu că trebuie să mă implic astfel încât Ovidiu să aibă parte de o viață bună și lipsită de orice pericol. Împreună cu familia Măriutanu Marcel, Elena și Sorina, o familie de oameni cu inima bună ne-am gândit la o soluție viabilă pentru Ovidiu. L-am scos din acel grajd în care șobolanii își făceau veacul și din luna martie până acum a locuit  la familia Măriutanu. 

Am găsit o locație liniștită și sigură pentru Ovidiu însă era nevoie de o investiție destul de serioasă pentru ca să poată fi locuită. Dar am început cu încredere să fac un plan pentru a realiza ceva frumos pentru un om care avea nevoie de ajutorul nostru. Am postat pe Facebook despre cazul acesta și despre faptul că este nevoie de implicare. Au fost doar câteva persoane care au răspuns afirmativ solicitărilor mele însă am continuat să cred că vom reuși. 

Am discutat cu familia mea, cu prietenii mei și am reușit ca să găsim toate fondurile necesare pentru ca locația respectivă să poată fi echipată corespunzător. Nu a trecut foarte mult timp și Ovidiu se poate bucura de casa lui, hrana fiindu-i asigurată în fiecare zi. Un evreu care supraviețuise holocaustului spunea că cine salvează un om, salvează o lume întreagă! Și eu am ales să fac asta, am ales să mă implic în proiecte sociale și să redau speranța unor oameni care au nevoie de noi  pentru o viață mai bună. 

Îmi amintesc cum l-am găsit acolo pe Ovidiu, cât era de speriat și cât de multe traume suferise din cauza oamenilor care l-au agresat constat. Însă acum Ovidiu are casa lui, are locul lui și se va bucura de o viață frumoasă. Am înțeles că împlinirea vieții vine din ceea ce oferi celui lipsit și continui să fac asta cu multă bucurie și dăruire. Pentru că știu, atunci când privesc în urma pașilor mei, văd realizările pe care le am și nu mă refer la ce am putut realiza pe plan profesional sau financiar ci mă refer la bucuriile pe care le-am produs de-a lungul anilor familiilor defavorizate și lipsite de ajutor.

Faptele vorbesc mai mult decât cuvintele!

Fii un om bun și Dumnezeu va face ca viața ta să fie presărată cu bucurii și împliniri.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web