Dorohoi News Logo

Familiile sinistrate primesc de la stat câte 3000 lei pentru procurarea de bunuri

case sinistrati

Familiile afectate de inundaţiile de anul trecut vor primi un sprijin financiar de la stat. Prefectul Cristian Roman a declarat că sprijinul care va fi acordat judeţului Botoşani, de 1,23 milioane lei, se datorează repetatelor intervenţii făcute la Guvern. Banii vor fi repartizaţi unui număr de 463 de familii şi sunt daţi în urma unor anchete sociale pentru achiziţionarea de bunuri.

Banii sunt pentru acele familii sinistrate care nu au avut posibilitatea să-şi recumpere sau să-şi reamenajeze locuinţele pe care noi, împreună cu primăriile, le-am construit. Guvernul a alocat materiale, din diferite surse au venit bani pentru manopere, pentru reconstrucţia caselor şi pentru materiale diferenţă şi am solicitat şi sume de bani pentru a-i ajuta pe aceştia să mai cumpere bunuri în casă, respectiv o mobilă, un aragaz, un frigider. În urma intervenţiilor noastre, sunt în măsură să vă informez că prin memorandum, care va fi aprobat de Guvernul României, vor fi alocate judeţului nostru câte 3000 de lei pentru fiecare familie sinistrată“, a spus prefectul.

Potrivit acestuia, un număr de 19 localităţi au fost afectate de inundaţii. Prefectul speră ca aceste ajutoare să fie acordate în cel mai scurt timp. Banii pe care îi va acorda statul provin din sponsorizări făcute către Guvernul României. (DorohoiNews.ro)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web