Dorohoi News Logo

Crucea Roşie acţionează în sprijinul bătrânilor afectaţi de inundaţii

Angelica Gheras_Crucea Rosie Dorohoi

Filiala Crucea Roşie din Dorohoi va începe de săptămâna următoare derularea unui proiect de ajutorare a persoanelor vârstnice.

Cei de la Crucea Roşie au căutat până acum voluntari, disponibili şi dornici să facă ceva pentru oamenii în nevoie din oraş.  În săptămânile trecute s-a derulat procesul de anunţare şi promovare a activităţii şi de selectare a voluntarilor, iar de acum se va trece la organizarea pe grupe pentru a se porni voluntariatul.

Până la ora actuală, Crucea Roşie a reuşit să adune aproximativ 30 de voluntari cu care doreşte să implementeze programul sus amintit. Aceşti voluntari vor fi împărţiţi în grupe de câte trei sau cinci şi fiecare grupă va avea desemnată o zi din săptămână când va trebui să meargă la locuinţa unui bătrân şi să îl ajute, mai exact să îi facă curat, mâncare, să spele vasele, să le facă cumpărăturile, să cumpere medicamente şi orice alt lucru care trebuie făcut. 

În urma unui proces de recunoştere în teren efectuat de membrii şi voluntarii Crucii Roşii, aceştia au găsit un număr de 21 de cazuri care necesită ajutor imediat. La faţa locului, echipa Crucii Roşii a constatat că mulţi dintre bătrânii afectaţi de inundaţiile din 2010 locuiesc din nefericire în aceleaşi condiţii neigienice de anul trecut.

Toată această activitate va fi suportată din fondurile proprii ale organizaţiei. Până acum nu se ştie exact procedura după care vor funcţiona voluntarii, acest lucru urmează a fi clarificat în şedinţa pe care filiala Crucii Roşii o organizează duminică, la sediul situat în Piaţa Centrală.
„Practic, noi pornim de la cel mai important principiu al Crucii Roşii, umanitatea şi urmărim ajutorarea personelor aflate în suferinţă, în nevoie. Crucea Roşie a încercat să identifice la nivelul Dorohoiului, persoanele rămase cu probleme mari în urma inundaţiilor de anul trecut. În urma evaluării zonelor afectate de inundaţiile din 2010, am descoperit cazuri de persoane singure, bătrâni cu probleme de sănătate, care nu au niciun sprijin. Ca atare, noi vom încerca să intervenim cât de mult putem pentru a le însenina ziua”, ne-a declarat Angelica Gheras, directorul filialei Crucea Roşie, Dorohoi. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)


Autor: DorohoiNews.r
o
 

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web