Dorohoi News Logo

Crucea Roșie precizează: „Suntem în continuare la dispoziția persoanelor sinistrate”

Crucea Rosie Dorohoi (19)

Referitor la un material apărut cu privire la disponibilitatea Crucii Roșii de a ajuta persoanele sinistrate de anul trecut, se face precizarea că, în momentul de față Crucea Roșie încearcă să rezolve cazurile cu adevărat deosebite rezultate în urma tragediei din iunie 2010, făcând apel la conștiința fiecărei persoane de a își autoevalua situația reală, înainte de a solicita în continuare ajutor.
„Conform legislației Crucii Roșii, noi intervenim pe perioadă scurtă și medie, însemnând două săptămâni- doi luni de la producerea evenimentului și nu pe perioada nelimitată”, ne-a declarat Angelica Gheras, președintele subfilialei Crucea Roșie, Dorohoi.
Din evaluările făcute în teren pe zonele sinistrate au fost identificate cazuri absolut incredibile în unele dintre gospodăriile aparținând unor persoane vârstnice, singure și cu probleme de sănătate, în ceea ce privește condițiile de curățenie și igienă.

În acest context s-a demarat programul de ajutorare a acestor persoane, în paralel continunându-se și activitatea de ajutorare a sininstraților, dar cu accent pe cazurile cu adevărat deosebite. Președintele subfilialei Crucea Roșie, Dorohoi, d-na Angelica Gheras a dorit să transmită tuturor sinistraților că:  „Ușa Crucii Roșii este deschisă cazurilor care impun prezența noastră, activitatea pe care noi o realizăm, în general, nefiind făcută din obligație, ci din conștiință asupra semenilor”. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)



Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web