Dorohoi News Logo

Oamenii în nevoie apelează la DAS, Dorohoi

Radu Surdu

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din Dorohoi au loc audienţe în fiecare zi de luni începând cu ora 11:00. Pentru a intra în audienţă la directorul instituţiei este necesară înscrierea pe o listă întreprinsă pentru a se putea realiza  programările şi pentru a se asigura buna desfăşurare a lucrurilor. Directorul trebuie să ştie câţi oameni va avea în audienţă pentru a îşi putea derula activitatea corespunzător.

Încrierile se fac în timpul săptămânii anterioare zilei de audienţă, iar DAS, Dorohoi nu duce lipsă de cereri. Aici, un număr foarte mare de dorohoieni caută o soluţie pentru problemele cu care se confruntă.

Oamenii vin cu cereri de tot felul, DAS-ul primeşte solicitări din partea persoanelor afectate de inundaţiile de anul trecut, încearcă să îi ajute pe dorohoienii care au probleme care ţin de locuinţe, i se solicită prestaţii sociale şi servicii sociale. De asemenea este solicitat pentru a facilita internări la căminele de bătrâni sau recepţioneză cereri din partea unor persoane cu probleme de sănătate de a fi asistate pentru a se putea deplasa la evaluări de comisii.

Cu privire la cazurile pe care le înregistrează, la numărul acestora în această perioadă a anului şi cu privire la serviciile pe care le oferă, directorul instituţiei, ec. Radu Surdu ne-a declarat: "Ne confruntăm cu tot felul de probleme pe care încercăm să le rezolvăm atât cât ne permite legislaţia în vigoare. Perioada aceasta nu aş putea spune că a fost mai mult sau mai puţin aglomerată, numărul de solicitări este la fel de mare ca în tot timpul anului. Trăim într-un oraş sărac, într-o zonă în care nu sunt oferte de locuri de muncă, iar populaţia încearcă să găsească un sprijin la noi". (DorohoiNews.ro, Adriana D.)


Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web