Dorohoi News Logo

Sinistraţii cu case şi cu alt domiciliu decât Dorohoi, şterşi de către PREFECTURĂ de pe listele ajutoarelor financiare

Prefectura_botosani

Câteva sute dintre sinistraţii care figurau pe liste pentru ajutoarele băneşti, care urmau să fie date din fondul de ajutorare al Guvernului, nu vor intra în posesia acestora. Şi asta pentru că anchetele sociale realizate de reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale au scos la iveală că o parte dintre aşa zişii sinistraţi deţineau şi alte proprietăţi sau că domiciliau în alt oraş decât în Dorohoi. Anchetele au fost efectuate la aproape 800 de persoane, iar în urma acestora s-a constatat că circa 300 de persoane nu au statut de sinistrat, scrie botosaninews.ro.

Anchetele sociale au fost finalizate şi urmează ca Instituţia Prefectului să stabilească unde vor fi direcţionate ajutoarele băneşti.

“Avem o parte care, după ce s-au făcut acţiunile de verificare, nu au mai venit să aducă documentele necesare, o parte care în urma verificărilor şi la Direcţia de Finanţe s-a dovedit că au şi câte două-trei case. De asemenea, sunt unii care au şi 3000 şi ceva venituri pe lună, alţii care au venituri şi au primit câte 1500-2000 lei şi bunuri, respectiv frigidere, aragaz şi funcţie şi de aceste chestiuni vom stabili unde vor merge ajutoarele“, a spus Sebastian Tocariu, directorul AJPS Botoşani.

Potrivit acestuia, prioritate la ajutoarele băneşti vor avea sinistraţii care nu au primit alte ajutoare. Anchetele au fost derulate la decizia prefectului Cristian Roman. Rezultatele anchetei vor fi trimise către Guvern. (DorohoiNews.ro)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web