Dorohoi News Logo

IHTIS: Un caz social în atenţia comunităţii dorohoiene

4

Aflând povestea lui Marius Petraru, Asociaţia IHTIS şi-a propus să afle de ce un tânăr cu dizabilităţi fizice severe, având IQ normal, trăieşte de 6 ani: EXCLUS TOTAL DIN COMUNITATE.

În urmă cu 6 ani, Marius a avut un „accident” absurd: a căzut de pe un pod, rămânând dependent de fotoliul rulant, de un asistent personal. Doctorii de la salvare, care l-au preluat după accident, au afirmat că tânărul a avut tentativa de suicid, fapt îndoielnic acum, când de 6 ani luptă pentru a supravieţui fără a primi un LEU de nicăieri. Din acest motiv, al presupusului suicid, lui Marius nu i s-au făcut acte de ajutor social sau pensie de invaliditate. Nu primeşte nimic de la stat, trăind în toţi aceşti ani din pensia mamei – şi dânsa cardiacă în grad avansat. Din mărturiile băiatului aflăm că în ciuda diagnosticului pus, PARAPAREZĂ FLASCĂ - TRAUMATISM DE COLOANĂ VERTEBRALĂ, NU a trecut niciodată prin Comisia de Expertiză Medicală, neavând cine să-l îndrume…

Începând de astăzi, Marius Petraru nu mai e singur şi reia încrezător lupta cu viaţa. Fotoliul rulant oferit duminică Asociaţiei IHTIS de către Fundaţia Hand of Help a ajuns la el. Următorul pas: întocmirea Dosarului pentru Comisia de Expertiză, iar dacă aceasta îl găseşte „apt de muncă” se va încerca şi varianta – de muncă la domiciliu în folosul unei comunităţi ce alege TĂCEREA în faţa unui caz social major. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web