Dorohoi News Logo

IHTIS: Marius Petraru -o lună de când comunitatea a aflat că exist

Marius Petraru

Strânsa colaborare dintre DorohoiNews şi Asociaţia IHTIS îşi pune amprenta cu succes NU doar în acţiunile publice, culturale, de grup ci, şi în soluţionarea cazurilor sociale individuale, cum este cazul tânărului Marius Pietraru, care mărturiseşte:

„Se împlineşte o lună de când comunitatea a aflat că exist. După o mare dezamăgire (6 ani total izolat în propria locuinţă) a răsărit şi soarele pe strada mea. Asociaţia IHTIS a aflat că exist, am fost sunat şi prima mea necesitate mi-a fost soluţionată - fotoliul rulant cu care după 6 ani am reuşit să ies afară, să îmi rezolv problemele personale cum ar fi: schimbarea Cărţii de Identitate care expirase între timp, întocmirea Dosarului pentru Comisia de Expertiză Medicală, o internare în spital pentru analize, primind între timp şi o Anchetă Socială din partea DAS Dorohoi. DorohoiNews şi Asociaţia IHTIS mi-au schimbat viaţa: De când am primit fotoliul rulant mă simt foarte bine, am început să ies din când în când afară, depăşind starea de singurătate în care eram. Cu ajutorul voluntarilor, a cetăţenilor dorohoieni cu suflet mare, am început să mă mişc, să comunic, să ajung unde îmi doresc, unde am nevoie – la poliţie, la spital etc. Un eveniment frumos şi inedit pentru mine a fost şi acţiunea de pe 15 octombrie “DOROHOIAN DE NOTA 10” la care am fost ajutat să ajung. Mulţumesc tuturor celor ce sunt alături de mine – datorită cărora pot ieşi din casă unde am nevoie, dar şi contactându-mă pe internet. Comunicarea este esenţială în viaţa oricui, prin urmare şi a mea…”.

Proiectul CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE continuă, aşteptând implicarea tuturor, întrucât COMUNITATEA SUNTEM NOI ! (DorohoiNews.ro)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web