Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi: În atenţia solicitanţilor de ajutoare pentru încălzirea locuinţei

DAS Dorohoi

În sezonul rece 2011 - 2012, modalitatea de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor destinate consumatorilor vulnerabili este reglementată de Ordonanţa de Urgenţă nr.70/31.08.2011 şi de Normele Metodologice de aplicare a acesteia – H.G. nr. 920/2011.

Ajutoarele se vor acorda ca şi în anii precedenţi, pentru perioada 1 noiembrie 2011 – 31 martie 2012, în municipiul Dorohoi existând 2 sisteme de încălzire a locuinţelor, respectiv cu gaze naturale şi lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. Acordarea ajutoarelor pentru încălzire cu gaze naturale , lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri pentru sezonul rece 2011-2012 se acordă  PE BAZĂ de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia – MODELUL din ANEXA nr.1 la H.G. nr.920/2011.

Pentru acordarea ajutorului cu GAZE NATURALE, precum şi cel cu LEMNE, CĂRBUNI ŞI COMBUSTIBILI PETROLIERI limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure. Solicitanţii de ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu LEMNE, CĂRBUNI, COMBUSTIBILI PETROLIERI (altele decât cele beneficiare de ajutor social) vor ridica tipizatele cuprinzând cererile şi declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia de la sediul Direcţiei de Asistenţă  Sociala Dorohoi zilnic, între orele 08,00-16,30.

Pana la data  de  31.10.2011 ,au fost inregistrate un numar de 1599 de formulare. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.Se vor efectua anchete sociale pentru a se  verifica  corectitudinea celor declarate.

DIRECTOR, ec. Radu Dan Surdu

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web