Dorohoi News Logo

IHTIS: Recuoştinţă şi preţuire deplină pentru o creaţie muzicală de excepţie, realizată de Dl Profesor Mihai Paul Ciprian.

Prof-Mihai-Paul-Ciprian

„În anul 2008, prima instituţie dorohoiană al cărui prag l-am trecut cu mare sfială în vederea unui parteneriat, a fost cel al Clubului Copiilor şi Elevilor. Atmosfera sinceră, deschisă, răbdarea cu care ne-a întâmpinat Dl Marcel Dupu şi, mai apoi evenimentele ce s-au succedat doi ani la rând, au fost etape premergătoare a ceea ce acum, în cadrul Proiectului CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, se desăvârseşte printr-o compoziţie muzicală de excepţie: IMNUL Asociaţiei IHTIS” – ne spune Mihaela Mihăescu, autoare a versurilor.

Idea unui imn a fost sugerată în cadrul mesei rotunde din luna septembrie, unde membrii Asociaţiei IHTIS au expus faptul că, în cazul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice severe (având IQ normal) Auto-reprezentarea reprezintă „un factor esenţial al integrării”.

Prin versurile scrise, autoarea a descris situţii, stări, trăiri în nota optimistă (cu care privesc viaţa toţi cei ce au ales să-i fie alături la IHTIS) chiar şi atunci când lupta cu prejudecăţile celor din jur este evidentă. Toate acestea asociate cu impresionanta linie melodică au generat un clip sugestiv în prezentarea video a Asociaţiei IHTIS.

În cadrul evenimentului din 5 septembrie, organizat la Casa de Cultură a Municipiului Dorohoi, gândurile expuse de Dl. Prof. Mihai Paul Ciprian au debutat prin „Parabola lingurilor”, morala acesteia fiind gestul de într-ajutorare reciprocă, care trebuie învăţat referitor la persoanele care au nevoie de sprijin.

„Prin Imnul Asociaţiei IHTIS doresc să aduc lumina în sufletul oamenilor care îl vor asculta. Asta m-au învăţat profesorii mei, printre care: Domnul Dupu, care mi-a fost profesor timp de 20 de ani şi-mi este exemplu şi, Domnul Cojocaru Gheorghe  (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) , care mi-a fost şi dumnealui profesor de muzică la liceul pedagogic din Botoşani.... Arta  (cum spuneau vechii greci) trebuie să te aducă la starea de “catharsis”, de „înălţare spirituală”
– afirmă cu sinceritate Dl. Prof. Mihai Paul Ciprian. Deocamdata, compoziţia prezentată este e variantă brută, urmând a se inregistra curând cu Grupul VOCES, într-un studio profesional, la o altă calitate. (DorohoiNews.ro)


social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web