Dorohoi News Logo

IHTIS: Ultima săptămână de înscrieri în Festivalul de Colinde şi Datini Ortodoxe „TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI”

IHTIS pt presa.

Dacă în prima sa parte, Proiectul CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE a adus în atenţia publicului larg şi a mass-mediei profilul voluntariatului şi a oferit o binemeritată recunoaştere publică a dorohoienilor care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie dezvoltând comunitatea, de această dată copiii şi tinerii dorohoieni din şcoli şi licee sunt aşteptaţi să îşi manifeste solidaritatea şi toleranţa faţă de semenii lor „puţin altfel”.

„Aflat la prima sa ediţie, acest eveniment are rolul de a aduce faţă în faţă pe cei mai puţin implicaţi în viaţa comunităţii – copiii şi tinerii cu şi fără dizabilităţi. Copiii cu dizabilităţi din diferite zone ale Moldovei (Iaşi, Botoşani, Suceava, Gura Humorului), se simt deja Magi. Şi-au pregătit cu responsabilitate repertoriul şi vin la Dorohoi cu un singur gând: de a primi cel mai măreţ TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ, în afara mediului instituţionalizat în care trăiesc mulţi dintre ei”, ne declară Mihaela Mihăescu.

A mai rămas doar o săptămână pentru înscrieri, urmând ca ultimele trei săptămâni până la eveeniment, să fie alocate pregătirii propriu-zise a festivalului. (DorohoiNews.ro)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web