Dorohoi News Logo

Tirania Facebook: Ar face orice să nu-ți șteargă contul

Delete-FaceBook-Account

Să intri în lumea Facebook durează mai puțin de un minut. Îți treci numele și prenumele, introduci o adresă de e-mail, alegi o parolă, pui data nașterii și contul e gata. Să ieși de pe Facebook durează însă două săptămâni.

Asta pentru că Facebook, cea mai cunoscută rețea de socializare din lume, tot încearcă să amâne ștergerea contului în speranța că te vei răzgândi. Pentru asta, îți acordă un timp de reflecție de 14 zile, în care poți să anulezi decizia de ștergere a contului.

Am creat un cont de utilizator nou pentru Facebook, după care am încercat să-l ștergem.
Primul mesaj pe care rețeaua ți-l pune în fața ochilor îți explică faptul că dacă vrei să renunți, nu vei mai putea să-l reactivezi contul și nici să salvezi informații pe care le-ai adăugat. Ai senzația că după ce apeși de "Submit", contul tău va fi șters la fel de ușor pe cât a fost creat. Următorul mesaj: "Contul tău a fost dezactivat și va fi șters definitiv petse 14 zile. Dacă te loghezi în termenul de 14 zile, vei avea posibilitatea să anulezi cererea" de ștergere a contului.

Dacă te loghezi în perioada acestor 14 zile, Facebook mai insistă cu mesaje în care îți reamintește data la care contul tău va fi șters și te întreabă dacă vrei să-ți reactivezi contul.

În final, dacă reziști să nu-ți verifici contul timp de două săptămâni, la data stabilită Facebook te anunță că ți-a fost dezinstalat contul și te informează că "dacă ai înterbări sau îngrijorări, poți vizita pagina de FAQ".

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web