Dorohoi News Logo

AJOFM: Aproximativ 300 locuri de muncă în reţeaua EURES

locuri de muncă în reţeaua EURES

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) oferă şomerilor botoşăneni posibilitatea de a se angaja pe unul dintre cele 297 de locuri de muncă disponibile în reţeaua EURES. Ţările care oferă posturi noi sînt Norvegia şi Republica Cehă.

Cele patru locuri de muncă pentru tehnician(inginer radio)pot fi ocupate de persoane cu experienţă în domeniul industriei de telecomunicaţii, cu bune abilităţi de a lucra în echipă şi cu o atitudine pozitivă. Sunt necesare cunoştinţe de limbă engleză, iar limba scandinavă constituie un avantaj. Salariul anual este de minim 40.000 euro brut plus cheltuielile de călătorie asigurate în interesul serviciului.

Tot în Norvegia sunt disponibile 250 de locuri de muncă ca ghid turistic. Se cere cunoaşterea limbii engleze pentru o vorbire fluentă plus cel puţin două dintre limbile germană, spaniolă, italiană, franceză, chineză sau rusă. Cei care doresc să se angajeze trebuie să fie interesaţi de cultura norvegiană, istorie sau  geografie şi trebuie să asiste la un program de training.

În Republica Cehă postul de operator maşină de găurit poate fi ocupat de persoane cu calificare sau cu experienţă de lucru cu maşina de găurit minim 3 ani. Cunoaşterea limbii cehe constituie un avantaj, iar salariul este de 700 euro lunar. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web