Dorohoi News Logo

Pentru Alexandra...Un pui de om

Alexandra-Groza

Sunt zile precum acestea care urmeaza, cu Sarbatori si toate cele, cu festivitati de tot felul, cu oameni care se bucura sincer pentru fiecare lumina din oras, sau cu oportunisti care improvizeaza sensibilitatea, zile in care lasam cotidianul deoparte...Ne adunam, unii cu altii, cu bucurie, ne gandim la cei de departe si pe care i-am vrea mai aproape, ne uitam in urma, cu melancolie, privim catre la anul, cu speranta...Parem, parca, numai acum, mai oameni, mai demni, mai asezati, mai liberi, suntem gata de sacrificiu pentru cei din jur sau macar mimam asta.

Alexandra e un pui de om. Pe care viata a invatat-o prea devreme ca Sarbatorile sunt numai o data pe an. In rest, numai idealuri, numai iluzii, numai speranta,  pe care cei care o iubesc vor cu disperare sa i le faca realizabile. Alexandra duce o lupta care infrange numai prin denumire...Ea trebuie sa cunoasca mai  mult despre oameni. Ea trebuie sa iubesca, sa sufere, sa aiba sansa de a-si savura reusitele, sa aiba sansa de a suferi cand esueaza, sa coloreze la randul ei, Sarbatorile pentru altii. Si toate astea, elemente firesti pentru orice fiinta umana, depind de cel mai facil, mai ordinar, dar si mai ravnit lucru azi: Banii. E simplu. Si este, asta e cert, abia aceasta singura sansa ca banii sa cumpere fericirea. Pe cea a unui copil care va cumpara, cu ei, sanatatea. 
 
Celor care pot sa ajute acest copil minunat, dar si celor care, in felul si potrivit credintei fiecaruia, se roaga pentru sanatatea lui, le doresc, din inima, Sarbatori cu pace, cu multumire sufleteasca, si un An Nou, daca nu mai bun, macar ca acesta ce se duce... (DorohoiNews.ro, Bara Haki Abdulbaki)


Autor DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web