Dorohoi News Logo

75 locuri de muncă pentru lucrători în agricultură în Danemarca

capsunari

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în data de 15 februarie 2012 o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatori şi consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii. Sunt oferite circa 75 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, a altor fructe şi legume.

Principalele cerinţe sunt vîrsta minimă de 18 ani, cunoştinţe de limba engleză la nivel mediu, persoane cu experienţă în munca agricolă sau muncă anterioară în ferme daneze, care se pot adapta la munca fizică grea şi flexibile cu privire la schimbarea orelor de lucru în timpul contractului de muncă. Timpul de muncă este de 25-37 de ore săptămînal, începînd deseori la 4 dimineaţa. Aplicanţii trebuie să îşi planifice şi să îşi plătească singuri transportul către Danemarca şi înapoi, în România. Se recomandă păstrarea biletelor de transport, pentru eventuale deduceri la impozit.

Plata muncii la recoltatul căpşunilor şi mazării se efectuează întotdeauna în funcţie de cantitatea culeasă, în medie 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-15 euro net/oră, în funcţie de viteza recoltării). Plata se face conform Contractului Colectiv de Munca aplicabil in agricultura, incheiat intre asociatiile patronale (GLS-A) si federatia sindicala daneza (3F). Dacă angajatorul nu are încheiat un asemenea contract colectiv de muncă, plata se face conform contractului de muncă individual încheiat între angajator şi angajat.

Candidatii îşi vor crea, on line, CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera, www.seasonalwork.dk. Preselecţia aplicatiilor/persoanelor înregistrate pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera şi care vor fi invitate la bursă aparţine în totalitate angajatorilor/consilierilor EURES danezi. Înştiinţarea/invitarea persoanelor selectate de către angajatorii danezi care vor participa la selectie se va face in scris de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judeţul de domiciliu al candidatului. În înştiinţare, consilierii EURES vor preciza detaliile referitoare la selectia ce va avea loc in data de 15 februarie 2012, locaţia şi programul bursei, precum şi la actele ce tretebuie aduse de candidat în ziua interviului. Mai multe informatii despre salarii, contractul de munca, conditiile de munca si de viata din Danemarca se gasesc pe linkul: http://www.seasonalwork.dk/ooizzCMS/DA/seasonalwork/livingandworkingconditions

Data ultimei aplicaţii pe site este 6 februarie 2012.
(DorohoiNews.ro)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web