Dorohoi News Logo

AJOFM Botoşani: 181 persoane au beneficiat de serviciile oferite de consilierul EURES în 2011

EURES în 2011

În anul 2011 prin intermediul consilierului EURES, s-au procesat solicitările pentru locuri de muncă în spaţiul european a unui număr total de 181 de persoane. Ţările cele mai solicitate au fost: Danemarca, Marea Britanie, Germania şi Norvegia. Ocupaţiile vizate au fost: inginer mecanic, economist, agent vînzări, asistent medical, manageri în activităţi de turism, tehnician agronom, constructor, tîmplar, agricultor, agent pază, şofer, măcelar, lăcătuş mecanic, electrician, barman, ospătar, îngrijitori bătrîni la domiciliu, spălător vase, patiser. La această dată sunt puse la dispoziţia potenţialilor beneficiari un număr total de 923 locuri de muncă în reţeaua EURES.   

EURES reprezintă o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei reţele sunt sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii. Reteaua este coordonată de Comisia Europeană.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) oferă servicii de mediere a muncii în Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European  în calitatea sa de membru EURES. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web