Dorohoi News Logo

647 locuri de muncă în spațiul economic european

munca

Șomerii botoșăneni pot alege să ocupe unul dintre cele peste 600 locuri de muncă vacante oferite de rețeaua EURES prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă(AJOFM) Botoșani. Țările care oferă posturi sînt Belgia, Danemarca, Germania, Norvegia și Republica Cehă.

În Belgia, sînt disponibile două locuri de muncă pentru inginer constructor-manager de proiect, care trebuie să se ocupe de proiectarea, gestionarea și punerea în aplicare a proiectelor la cheie, în special în domeniile de distribuţie a energiei electrice, de producţie (hidro) și a sistemelor de control.

Competențele necesare sînt :cunostințe tehnice/inginerie (electrică/electromecanică), inițiativă, abilități în negociere, în afaceri, competențe antreprenoriale, de planificare, orientat spre rezultate, organizarea, administrarea mai multor activități, rigoare, integralitate, abilități în utilizarea calculatorului, întreținerea contactelor locale și monitorizarea activitatilor de la distant și să fie o persoană dispusă să călătorească (aproximativ o săptămînă pe lună) în Africa Centrală, precum şi din întreaga lume. Timpul de lucru este de 38 ore saptamînal, iar contractul prevede perioadă de probă.

În Germania sînt vacante 34 de posturi ca lucrător CNC (metal sau plastic)- frezor/strungar/șlefuitor/ programator, pentru persoane  care trebuie să se ocupe de setarea, funcționarea și programarea mașinilor  Heidenhain, Fanuc, Siemens, Traub. Este necesară calificarea în domeniu, experiența în citirea schițelor, în documentarea/ controlul calității și în repararea și mentinerea masinilor CNC. De asemenea,  este preferabil ca aplicanții să aibă permis de conducere. Cele 16 locuri de muncă pentru medici sînt valabile pentru specializările: medicină generală, medicină internă, chirurgie, ortopedie, neurologie, ginecologie și anestezie, precum și medici asistenți în toate specializările. Salariul poate ajunge pînă la 6000 euro brut lunar.

Cele 30 de posture vacante în Republica Cehă pentru sudor piese oțel necesită calificări secundar/NTC cu licență de sudare/certificat, experiență de sudare TIG – avantaj, cunoașterea și înțelegerea procedurilor de sudare, citire manuale mecanice/desene, capacitate de a comunica în engleză sau rusă(în cazul în care nu cunoaște cehă sau slovacă)și experiență profesională 5-10 ani în domeniu. Este asigurată cazarea și transportul la și de la locul de muncă. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web