Dorohoi News Logo

IHTIS: Libertatea are un preţ: ceea ce poţi face, fă foarte bine, mai bine decât ceilalţi!

INDICATOR PH

De cele mai multe ori, fie cunoaştem oameni cu diverse complexe şi implicit au o stimă de sine scăzută, fie oameni care se cred adevărati campioni, fără însă a fi cazul. Negâsindu-şi locul în comunitate, se simt sau se consideră „discriminaţi”. Nu este aşa. Adevărata discriminare are loc atunci când ceea ce poate deveni o persoană, prin potenţialul său restant, este subapreciat sau ignorat conştient de către cei din jur.

Rareori se întâmplă să întâlnim persoane cu o stimă de sine echilibrată... O tânără cu dizabilităţi fizice severe – acum doctor în fizică – afirmă într-un interviu: “Libertatea are un preţ, care nu este întotdeauna uşor de plătit: persoana cu dizabilităţi trebuie să-şi dovedească potenţialul, să arate că aduce o contribuţie importantă comunităţii în care trăieşte, că nu este un „cerşetor”, un „întreţinut”. Sunt foarte multe lucruri pe care NU le poţi face. Însă ceea ce poţi face, fă foarte bine, mai bine decât ceilalţi! După un Masterat în Biofizică la Facultatea de Fizică, Universitatea București, m-am angajat inițial ca asistent de cercetare la Institutul de Biochimie, unde am făcut și stagiul doctoral. Din 2005 sunt Doctor în Fizică, obținând mențiunea Cum laude. În același an am plecat la un stagiu postdoctoral la National Institutes of Health, Bethesda, Statele Unite, care a durat 5 ani...”.

Experiența ei te face să te întrebi când a avut timp și energie să realizeze toate aceste lucruri, în fotoliu rulant fiind, ajutorul primit în toţi aceşti ani fiind doar: MAMA.

„O zi destinată la nivel european combaterii discriminării trebuie să aducă în prim plan două mesaje: unul adresat celor cu dizabilităţi, anume „Auto-cunoaşterea limitelor personale şi dezvoltarea acestora în raport cu ceilalţi, stabileşte corespunzător locul oricui în societate„; iar altul adresat publicului „Persoane asistate există în orice comunitate europeană, însă pretutindeni atenţia şi sprijinul tuturor sunt îndreptate spre acele familii şi instituţii care fac eforturi vizibile pentru a transforma „un întreţinut” într-o persoană cu potenţial. În această privinţă, Asociaţia IHTIS se bucură de susţinere deplină. fapt ce ne motivează şi responsabilizează zi de zi. Multumiri sincere tuturor” - declară Mihaela Mihăescu.

Anunţul acţiunii „Solidaritate fără Vârstă” a fost bine primit. Demersul Dlui Dorin Birta în privinţa stabilirii locaţiei, certifică acum faptul că: 5 Mai 2012, orele 10.00 – 18.00 va fi ziua în care pe „Pietonalul” dorohoian se va vorbi deschis despre abilitatea şi contribuţia celor prezenţi de a ilustra prin fapte că: principala îndatorire a societăţii este aceea de a permite fiecărui membru al ei să îşi împlinească destinul.

Până acum au confirmat că se vor alătura iniţiativei:
-    Dl. Prof. Corneliu Drescanu - Dumbrăviţa-Ibaneşti.
-    Asociaţia Culturală “VIS DE ARTIST” Botoşani – prin dna. prof. drd. Cătălina Constantinovici,
-    Şcoala Nr.5 Dorohoi – prin Dna Prof. Lavinia Saviuc şi Dna Prof. Carmen Lepărdă.
-    Trupa “One two step” – prin Cosmin Vătămanu.
-    APC, Centrul EUROPE DIRECT Botoşani – prin Dl. Radu Căjvăneanu.
-    Şcoala “Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa-Ibaneşti – prin dna învăţătoare Luminiţa Fulga.
-    C.S.E.I. „SF. ANDREI”, Gura Humorului – prin dna învăţătoare Mihaela Zus.
-    Alexandru Cozaciuc, Suceava.

20 Aprilie 2012 este ultima zi de înscriere ca şi participant în proiect. VĂ AŞTEPTĂM! (DorohoiNews.ro)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web