Dorohoi News Logo

Municipalitatea alături de persoanele nevoiaşe în prag de Sărbători Pascale

cos de paste

Sărbătorile de Paşte vor fi mai îmbelşugate pentru săracii din municipiul Dorohoi aflaţi în evidenţele Cantinei de Ajutor Social. Ca în fiecare an,  de sărbători, Cantina de Ajutor Social a pregătit pentru cei 125 de asistaţi, pachete cu produse de bază şi produse tradiţionale.

Primarul municipiului a asigurat pentru aceste sărbatori un numar de 150 de pachete care au fost distribuite prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) persoanelor vârstnice şi celor aflate în evidenţa Cantinei de Ajutor Social. Pachetele distribuite conţin diferite produse precum: cozonac, ouă roşii, făină de grâu, pateu, conservă din carne de porc, orez, margarină, salam, caşcaval, zahăr, pulpe de pui şi pâine.

Reamintim că ponderea celor 125 de beneficiari la Cantina de Ajutor Social este următoarea:

81,4% sunt români, iar 18,6% sunt de etnie romă
80,8% sunt copii, 3,2% sunt persoane fără venituri, 4,8% sunt bolnavi cronici, iar 11,2% sunt temporar fără venit

Tot DAS, prin Centrul de Îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu, a împărţit celor 25 de bătrani cu venituri foarte reduse şi o stare precară a sănătăţii, aflaţi în evidenţele acestora, pachete (orez, făină, pulpe de pui, fidea, etc.) care au fost distribuite la domiciliul beneficiarilor.

În acest an, pachetele distribuite de DAS au avut un meniu puţin mai îmbunătăţit datorită faptului că s-au făcut economii în primul trimestru al anului şi atunci aceştia şi-au permis să ofere în acest an un meniu puţin îmbunătăţit. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web