Dorohoi News Logo

Biblioteca Vie – acţiune organizată de ART Fusion în cadrul evenimentului „Grădina cu Artiști”

biblioteca vie2

În mijlocul aglomerației urbane este nevoie de un spațiu de relaxare accesibil tuturor, un spațiu dedicat creativității și artei. Ieri, 1 iulie 2012, în Parcul Grădina Icoanei din Bucureşti, evenimentul “Grădina cu artiști” a avut ca scop promovarea tinerilor artişti, dezvoltarea creativităţii personale şi totodată interacţiunea artiştilor cu publicul iubitor de artă şi de frumos.

Cu aceasta ocazie, echipa ART FUSION a lansat tuturor invitatia de a fi cititori în Biblioteca Vie, locul unde cărțile pot vorbi – un act de comunicare, socializare şi eliminare a propriilor prejudecăți și stereotipuri faţă de alți oameni.

Întrucât oamenii ezită să intre în dialog cu o persoană cu dizabilități, Biblioteca Vie reprezintă un bun prilej de a face auzit glasul tuturor semenilor.

În postură de Carte, al cărui titlu a fost „A fi special este darul umanitatii”, mi-am propus să vorbesc despre oamenii cu un nivel intelectual adecvat şi sănătos, conştientizând faptul că integrarea socială a persoanelor cu nevoi speciale asigură atât sănătatea lor psiho-socială, cât şi o vieţuire utilă în mijlocul comunităţii, prin varietatea abilităţilor şi a talentelor de care dau dovadă.

Dialogul purtat cu cititorii, a demontat multe dintre prejudecățile existente, mai ales, prin cartea daruită fiecăruia la despărțire, intitulată: „Auto-reprezentarea – Factor esențial al integrării” – un manifest al strădaniei de a arăta ceea ce au persoanele cu deficiențe fizice de oferit fără a cere în schimb decât: libertatea de a se auto-reprezenta și buna-voință de a fi ascultate. (DorohoiNews.ro)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web