Dorohoi News Logo

Tabără educativă organizată pentru copiii de la Grădiniţa 4 din Darabani

IMG_7388

Grădiniţa nr. 4, reprezentată de prof. Camelia Cazacu în parteneriat cu Parohia Strahova-Şendriceni, reprezentată de pr.Marius Onofrei au organizat în perioada 20-27 iulie o tabără educativă la care au participat aproximativ 30 de copii. 

 
Aceştia au desfăşurat zilnic activităţi ca pictura icoanelor pe sticlă, jocuri sportive, educație pentru sănătate, întâlnire cu asist. pediatru Tatiana Șurea, gastronomie, dansuri şi cântece populare, şezătoare cu tema „Drag mi-e cântecul şi jocul”, unde invitat de onoare a fost prof. dr. etnograf Angela Paveliuc Olaru.
 
În debutul şezătorii, preotul Constantin Bistriceanu de la parohia Ghilea şi preotul Claudiu Cebac- parohia Liveni- George Enescu au oficiat o rugăciune de binecuvântare. Au fost invitaţi artiştii Mitică Hapliuc şi fetiţa sa Irina, iar de la Suceava, Roxana Lupu Moroşanu şi Ansamblul de dans Hudişteanca pregătiţi de educatoarea Lăcrămioara Alupoae. Copiii din Stracova au îmbrăcat cu mândrie costumele populare formând şi ei un grup vocal. În ultima seară, copiii au participat la un foc de tabără unde Lucas Burighean a cântat la chitară. 
 
 „Mulţumesc din suflet pentru sprijinul acordat primarului din Şendriceni şi părintelui director de la Seminarul teologic Dorohoi pentru că a oferit cazare gratuită copiilor din Darabani, şi de asemenea, mulţumesc şi părintelui paroh pentru invitaţia de a colabora la această activitate amplă”, a declarat prof. Camelia Cazacu.
 
Transportul a fost gratuit, copiii achitând doar 60 de lei care au reprezentat contravaloarea meselor. (DorohoiNews.ro)
social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web