Dorohoi News Logo

Maratonul Nordului 2018: Peste 100 de cicliști s-au întrecut la Pomârla - FOTO

Maraton_07

Cea de-a VIII-a edișie a „Maratonului Nordului” s-a desfășurat în data de 2 septembrie 2018. Cicliștii au putut opta între tura lungă, de 50 de km, și tura scurtă, de 30 de km. Traseele i-au dus pe drumurile Codrilor Herței, la biserica unicat ortodox-catolică de la Hilișeu, pe ulițele copilăriei lui Benjamin Fondaine și pe dealurile însorite ale Pomârlei.

MTB Maratonul Nordului face parte din Zilele Nordului, festival de muzică, arte și călătorii găzduit anul viitor în 30 august-2 septembrie 2018 pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.

Acest maraton a fost un eveniment sportiv destinat profesioniștilor,dar și amatorilor pasionați de mountain bike,iar aceștia au venit din toate colțurile țării (Roman, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, București, Galați, Vaslui), unii chiar de peste granițe (Italia, Germania),pentru a lua parte la un maraton de excepție, cu o dificultate medie,ce s-a derulat în forma cifrei 8, într-un peisaj rural încântător.

Echipa de organizare a oferit anul acesta premii în valoare de 10.000 de lei și un kit de participare bogat. Este vorba despre un tricou tehnic Vifra specific ciclism,număr de concurs, cronometrare cu cip, pachet cadou oferit de Ethic Sport, puncte de hidratare, diplomă de participare,voucher de participare la tombola competiției, invitație la cina cicliștilor, afterparty în Poiana Teioasa, invitație la Zilele Nordului, și medalie de finisher.

De asemenea, participanții la maratonul ciclist au avut  parte de cazare gratuită în camping-ul din Pomârla, iar cicliștii care au venit pentru festivalul Zilele Nordului și au dorit să rămână la concerte s-au putut caza gratuit în camping-ul din Darabani. 

Echipa de organizare a avut grija ca și anul acesta să adune tineri voluntari,dornici de a sprijini dezvoltarea activităților sportive în nordul extrem al României,iar aceștia au fost peste 60. 

Concursul a fost desfășurat pe mai multe categorii de vârstă, iar clasamentul complet poate fi găsit pe site-ul Cronometrag Online.ro (Andra F. și Bianca L.)

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web