Dorohoi News Logo

Șoc în lumea fotbalului românesc! A murit legendarul fotbalist Ilie Balaci

ilie_balaci_d

Legendarul Ilie Balaci, simbolul Craiovei Maxima, a murit duminică dimineaţa. Alături de Gheorghe Hagi şi Nicolae Dobrin, Balaci a fost considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti români ai tuturor timpurilor. Anunţul a fost făcut de fostul său coechipier, Sorin Cârţu.

Ilie Balaci a suferit un stop cardiorespirator duminică dimineaţă, în locuinţa sa din Craiova.  A fost transportat la spital, dar medicii nu au mai putut să îl salveze. „Minunea blondă”, cum a fost supranumit în perioada de glorie a Craiovei Maxima, avea doar 62 de ani.

Din păcate, cariera de jucător a lui Ilie Balaci a fost scurtată atât de o serie de accidentări repetate, cât şi de contextul politic din fotbalul autohton, în perioada comunistă.  Legendarul mijlocaş a jucat 12 din cei 15 ani ai carierei sale la Universitatea Craiova, prima echipă românească ajunsă în semifinala Cupei UEFA, în sezonul 1982-1983. 

La naţională, pentru care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a jucat de 69 de ori şi a dat 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984, însă nu a jucat la turneul final din cauza unei accidentări. Sursa: realitatea.net

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web