Dorohoi News Logo

Cupa Moldovei MTB- cel mai ambițios proiect de ciclism din România în 2019

cupa-moldovei

În data de 17.03.2019, în cadrul unei conferinţe de presă găzduită la sediul Primăriei Roman,  a fost lansat proiectul sportiv numit” MTB Cupa Moldovei”. Acesta va grupa în 2019 sub forma unui amplu circuit,  9 competiții/etape ale sale, de la prima ediție. Este primul proiect de acest fel organizat în România, urmând a  se desfășura pe teritoriul județelor din Moldova, cât și în Republica Moldova.  

Proiectul a apărut ca rezultat al pasiunii pentru ciclism montan a membrilor celor 9 cluburi și asociații sportive fondatoare, din dorința de a dezvolta comunitatea de practicanți ai mtb-ului și promova acest sport îm rândul tinerilor: Asociaţia Sportivă Real Sports Iaşi, Asociaţia Club Sportiv MTB Roman, Asociaţia Sportivă SUCEAVA PE BICICLETĂ, Asociaţia Club Sportiv PRO MOUNTAIN SPORTS Iaşi, Asociaţia VELO POWER Focşani, Clubul Sportiv MONTICOND Ipoteşti, Asociaţia Club Sportiv NORD( Darabani/ Botoșani), Asociaţia Obştescă Club Sportiv de Ciclism „MOUNTAIN  BIKE” Chişinău și Asociaţia RENAŞTEREA BICAZULUI. 

La cele nouă competiții/etape sunt așteptați sportivi din România dar și din străinătate, amatori sau profesioniști, grila de punctaj fiind astfel concepută pentru ca toți concurenții să aibă șanse egale la titlu.

Calendarul competițional 2019:
Etapa I - 11 Mai, Orheiul Vechi XCM (Orhei/Rep. Moldova)
Etapa II - 19 Mai, Velo Power MTB Epic Challenge 2019 (Focșani/Vrancea)
Etapa III - 01 Iunie, MTB Dragomirna (Dragomirna/Suceava)
Etapa IV - 15 Iunie, Bucovina MTB (CapuCâmpului/ Suceava)
Etapa V - 13 Iulie, MTB Roman Maraton (Roman/Neamț)
Etapa VI - 17 August, MTB Maratonul Nordului (Pomârla/Botoșani)
Etapa VII - 07 Septembrie, Maraton MTB Bicaz (Bicaz/Neamț)
Etapa VIII - 28 Septembrie, Turul Masivului Ceahlău XCM (Durău/Neamț)
Etapa IX - 5 Octombrie, 7 MTB Real Sports (Iași)

Cei interesaţi de condiţiile de participare pot consulta regulamentul competiţiei accesând pagina oficiala a „MTB Cupa Moldovei”  ( https://www.cronometrajonline.ro/regulament-cupa-moldovei-mtb)

Premierea câștigătorilor „MTB Cupa Moldovei”, va avea loc la Iaşi, după ultima etapă din circuit – „7 MTB Iași Maraton” în data de 05 Octombrie 2019, pe baza punctajului acumulat până la final. Fondul de premiere este de minim 2000 de euro, fiind alocat de către sponsorul principal al ediţiei, Asociaţia Real Sports Iaşi. Menţionăm că acest fond poate fi suplimentat până la finalul competiţiei în funcţie de generozitatea sponsorilor şi partenerilor.

Județul Botoșani este reprezentat în circuitul Cupa Moldovei MTB de către Maratonul Nordului MTB (17 august/Pomârla, a 6-a etapă).

Pentru a putea aspira la titlul de campion/campioană al/a Moldovei la mtb, sportivii trebuie să termine minim 5 etape din cele 9 ale circuitului.

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web