Dorohoi News Logo

„Prietenie prin sport” la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” DUMBRĂVIȚA - FOTO

Prietenie prin sport 010

Sportul înseamnă sănătate şi călire fizică, energie şi capacitate sporită de muncă, înseamnă recreere şi destindere, compensarea eforturilor intelectuale tot mai solicitante.

Sâmbătă 18 mai 2019 s-a desfășurat activitatea din cadrul colaborării dintre Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti și Complexul de Apartamente „Casa Mea” Dorohoi.

Activitatea propusă a constat în jocuri de fotbal cu elevi de nivel gimnazial si s-a desfăşurat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, în care elevii echipelor reprezentative, au concurat cu voinţa de a căştiga, locul de desfășurare a acestei activități fiind Baza Sportivă a Școlii Ibănești.

Obiectivele acestei colaborări sunt:
-cultivarea interesului pentru sport;
-formarea spiritului de întrecere, a disciplinei şi corectitudinii faţă de adversar;
-formarea unei atitudini de interrelaţionare între elevii din medii sociale diferite;
-prevenirea apariţiei barierelor sociale precum şi diminuarea discriminării elevilor ce beneficiază de o masură de protecţie socială.

Echipele participante la această activitate au fost:
Echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Ibănești, coordonată de profesor Corduneanu Ciprian-Ovidiu, echipa de fotbal a Complexului de Apartamente ”Casa Mea” Dorohoi, coordonată de d-l Emilian Guragata și ca invitat echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale ”Ioan Murariu” Cristinești coordonată de profesor Victor Bejenaru.

Scopul proiectului de parteneriat a fost stabilirea relaţiilor de prietenie între elevi de aceeaşi vârstă, promovarea valenţelor educative ale sportului, a spiritului fair-play, respect şi combatere a discriminării, desfăşurarea în comun a unor activităţi sportive.

La sfârşitul activitatii, elevii echipelor au fost premiati cu diplome, cupe și mingi, au fost felicitaţi de către profesorii îndrumători, departajarea între echipe facându-se la golaveraj echipa de fotbal a Școlii Dumbravita-Ibanesti fiind pe primul loc, urmată de echipa Școlii Cristinesti şi echipa Complexului de Apartamente ”Casa Mea. (prof. Corduneanu C.)

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web