Dorohoi News Logo

Primul meci de la EURO 2020: Turcia - Italia 0-3. „Squadra Azzurra” a făcut spectacol pe teren

EURO 2020

Turcia - Italia a fost primul meci de la EURO 2020, o reeditare a debutului de la EURO 2000, care a fost tot pe 11 iunie. S-a terminat și acum tot cu victoria italienilor, dar cu 3-0.

Partida a debutat cu șutul lui Berardi în plasa laterală, iar Squadra Azzurra a început deja să pună stăpânire pe meci. A cerut patru penalty-uri în prima repriză, dintre care trei pentru henț, dar arbitrul nu a acordat niciunul.

Tot în prima repriză, echipa antrenată de Roberto Mancini a ratat prin Chiellini și prin Immobile, iar turcii au avut și ei o jumătate de ocazie.

Italia a deschis scorul în minutul 53, după autogolul lui Demiral. A fost prima dată în istoria Campionatelor Europene când primul gol al turneului este un autogol. Italienii au mai ratat apoi prin Spinazzola și Locatelli, iar în minutul 67 și-au mărit avantajul, prin Immobile.

Echipa lui Senol Guneș a irosit o ocazie prin Karaman, dar acesta a trimis prea încet cu capul. Cu 11 minute înainte de final, Squadra Azzurra a făcut 3-0. Totul a pornit de la o gafă a portarului, finalizată de micuțul Insigne.

Ultima ocazie a meciului le-a aparținut turcilor în prelungiri și a fost, de altfel, singura lor șansă mare a partidei, dar veteranul Chiellini a blocat fantastic șutul lui Burak Yilmaz. După acest meci, Turcia rămâne fără nicio victorie în cele 11 partide jucate împotriva Italiei în toate competițiile. Au fost 8 victorii și 3 remize. Sursa: digisport.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web