Dorohoi News Logo

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la US Open. A învins-o pe Rîbakina după o luptă dură

Halep

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în carieră în optimile de finală ale US Open, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 7-6 (11), 4-6, 6-3, pe jucătoarea din Kazahstan Elena Rîbakina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19.

Simona Halep a început lent primul set al partidei. Jucătoarea din Kazahstan câștigă primele trei game-uri. Simona a reușit să recuereze.Elena Rybakina a fost la o minge de set, dar Halep s-a salvat. Românca a trecut în avantaj, dar Rybakina a rezistat și a trimis setul în tie-break, unde Halep s-a impus cu 13-11.

În setul al doilea, Rybakina a obținut break-ul încă de la primul game. După ce și-a confirmat break-ul, sportiva din Kazahstan a mai câștigat un game pe serviciul Simonei Halep. Românca a câștigat și ea un game pe serviciul adversarei.

Rybakina a cerut time-out medical acuzând dureri la glezna stângă. Rybakina s-a impus în setul secund și a trimis jocul în decisiv.

Setul al treilea a început din nou cu un break obținut de jucătoarea din Kazahstan, dar Simona a recuperat și a trecut imediat în avantaj. Chiar dacă Rybakina a mai avut câteva sclipiri în decisiv, acestea nu au fost suficiente de puternice pentru a opri pe Simona Halep care a încheiat setul la scorul de 6-3.

În optimile de finală, campioana noastră se va duela cu câștigătoarea partidei dintre Elina Svitolina (5 WTA) și Daria Kasatkina (27 WTA).

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web