Dorohoi News Logo

FC Botoșani merge la București pentru a se duela cu FCSB

DorohoiNews (1)

Etapa a 21-a din SuperLiga României ne propune o partidă aparent dezechilibrată, cel puțin din perspectiva caselor de pariuri. Conform Cote-Pariuri, FCSB are o cotă de 1.45 pentru a se impune în fața celor de la FC Botoșani, în partida de luni seară.

Restanțele pe care anumite echipe le aveau au fost recuperate cu ocazia pauzei competiționale care a fost luată pentru organizarea Cupei Mondiale, iar în acest moment, toate echipele din SuperLiga României au disputat câte 20 de meciuri. Cu 10 runde înainte de finalul primei părți a sezonului, FCSB se află pe poziția a patra în clasament și are un handicap de 9 puncte în fața liderului, Farul Constanța, care se află la egalitate de puncte cu CFR Cluj. De cealaltă parte, FC Botoșani se zbate în subsolul clasamentului, ocupând poziția a 13-a.

Roș-albaștrii legaseră 5 victorii consecutive înainte de a disputa restanța contra celor de la CFR Cluj, însă echipa antrenată de Mihai Pintilii și Leo Strizu a fost învinsă de campioana en-titre joia trecută. După eșecul înregistrat pe Arena Națională, Gigi Becali a anunțat public faptul că dorește să scape de câțiva jucători.

„Vreau să mai scap de Dulca, de Boboc și de Dumiter. L-am sunat pe Gică, nu mi-a răspuns, l-am pus pe Vali să discute cu Iașko dacă-l vrea pe Boboc Eu i-l dau gratis, am dat 350.000, îl dau gratis. Pe Dulca am dat 250.000, îl dau gratis, mai este Dumiter, pe care am dat 350.000 și-l dau gratis. Nu sunt eu băiat bun? Dau bani, îl țin șase luni și ți-l dau înapoi”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

Pe lista neagră a lui Gigi Becali a intrat și Billel Omrani, asta după ce finanțatorul roș-albaștrilor a încercat ani de zile să-l transfere pe atacantul francez de la CFR Cluj. Latifundiarul din Pipera i-a criticat și pe Andrei Vlad și Florinel Coman pentru prestațiile avute în partida pierdută în fața ceferiștilor.

FC Botoșani nu a înregistrat nici o victorie în ultimele 7 partide din SuperLigă. După plecarea lui Mihai Teja a fost adus Flavius Stoican, care a debutat pe banca moldovenilor în ultima etapă: FC Botoșani a salvat un punct în partida disputată contra celor de la CFR Cluj, după ce Andrei Dragu a reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj în minutele de prelungiri ale partidei desfășurate pe Stadionul Municipal din Botoșani.

Cu toate acestea, o parte dintre suporterii botoșăneni sunt sceptici în ceea ce privește viitorul imediat al echipei, întrucât Flavius Stoican a condus-o în acest sezon pe CS Mioveni, care este lanterna roșie a SuperLigii; nici precedenta sa experiență, la Dinamo, nu a fost una deloc strălucită.

În plus, echipa se confruntă cu dificultăți din punct de vedere financiar, iar patronul echipei a recunoscut faptul că a avut o campanie de transferuri neinspirată în această vară.

„Lucrurile sunt la fel de dramatice ca anul trecut, tot un milion și ceva de euro deficit. Dar nu banii contează, ci jocul, felul în care ne prezentăm. E complicat. Am vândut 7 jucători în vară, am greșit transferurile”, a spus Valeriu Iftime la Orange Sport.

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web