Dorohoi News Logo

Seară aproape perfectă în Conference League: Trei din patru reprezentante fac pasul spre următorul tur

Conference

Fotbalul românesc a avut o zi încărcată, după ce toate cele patru reprezentante ale noastre în Conference League au disputat manșa retur a turului doi preliminar.

Farul a reușit să se califice după un meci retur greu, cu două reprize total diferite. Jocul începe cum nu se poate mai prost iar echipa lui Hagi încasează gol la prima fază mai periculoasă. În minutul 11 Antwi deschide scorul cu un șut de la marginea suprafeței de pedeapsă. Campioana cedează inexplicabil posesia (70-30%) iar singura șansă importantă a marinarilor a fost un șut din unghi pe lângă poartă, al lui Rivaldinho, după ce reușise să dribleze și portarul. 1-0 la pauză părea să fie mulțumitor judecând după cum a decurs repriza, mai ales că armenii au avut și două goluri anulate pentru offside. Repriza secundă începe și mai prost pentru constănțeni. Armenii iși dublează avantajul după doar două minute de la reluare, profitând de-o defensivă a Farului care încă părea că se află la vestiare. Total nesperat, jucătorii lui Hagi reușesc o dublă în doar patru minute, la primele șuturi pe cadrul porții armene. În minutul 53 Alibec execută un corner de pe partea dreaptă care-l găsește pe Nedelcu și acesta înscrie din marginea careului mic. După doar patru minute, același Alibec scapă singur cu portarul si-l execută cu un șut în forță din interiorul careului. Jocul devine echilibrat, lipsesc ocaziile importante, armenii înceacă să preseze pentru a trimite jocul în prelungiri. Pe acest fond al dominării celor de la Urartu, Băluță recuperează o minge în propria jumătate, găsește o pasă senzațională  de 40 metri cu exteriorul pentru  Alibec, acesta scapă singur cu portarul și-l execută sec cu un șut pe colțul lung. 3-2 Farul și victorie după două reprize inexplicabil de opuse. 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în schimb a defilat cu bulgarii de la CSKA Sofia, 4-0 (6-0 la general) într-un joc, din nou, fără prea mult istoric, dominat în mare parte de echipa covăsneană. Scorul a fost deschis în minutul 19 atunci când Matei transformă lovitura de la 11m obținută de Ștefănescu. Aganovici dublează avantajul în minutul 70 cu o execuție simplă din careul mic. Roland Varga majorează avantajul în minutul 90 cu un șut în forță iar în al patrulea minut de prelungiri, Alimi transformă a doua lovitură de pedeapsă obținută de Ștefănescu. 

FCSB a reușit să se impună pe un Arc de Trimf fără spectatori după un meci anost, cu iz de partidă amicală. Damjan Djokovic deschide scorul în minutul 27 după o pasă a lui Coman și astfel se stabilește scorul la pauză. Repriza a doua începe într-o notă proastă pentru echipa patronată de Gigi Becali, bulgarii reușesc să egaleze rapid, în minutul 49 prin Pedrinho apoi trec în avantaj prin golul marcat de Daskalov la jumătatea reprizei. Finalul totuși aparține echipei bucureștene, Djokovic face dubla în minutul 82 după o finalizare elegantă la colțul lung iar O.Popescu finalizează o fază confuză în careul bulgarilor în minutul al doilea de prelungiri.

CFR Cluj, în infernul de pe Yeni Adana Stadyumu a terminat prima repriză în dezavantaj după un gol încasat din fază fixă cu doar câteva minute înainte de pauză. Corner de pe partea stângă, neatenție la marcaj și Akintola reia din câțiva metri de la prima bară. În repriza a doua, în minutul 63, Gravillon își lasă echipa în inferioritate numerică. Acesta intervine imprudent la Bîrligea din postura de ultim apărător, faultează și CFR primește o lovitură de pedeapsă transformată de Mogoș. Totuși, în ciuda faptului că au jucat o jumătate de oră cu un om în plus, ceferiștii pleacă învinși după o fază confuză. Lovitură liberă respinsă de zid, mingea ajunge la Ndiaye care finalizează  printre picioarele portarului în minutul al patrulea de prelungire. 

FCSB – CSKA 1948 Sofia 3-2 (Djokovic 27, 82, O.Popescu 90+2 / Pedrinho 49, Daskalov 68).
Urartu – Farul Constanța 2-3 (Antwi 11, Sabua 47 / Nedelcu 53, Alibec 57, 90+1).
Sepsi OSK – CSKA Sofia 4-0 (Matei 19(p), Aganovic 70, Varga 90, Alimi 90+3(p)).
Adana Demirspor – CFR Cluj 2-1 (Akintola 43, Ndiaye 90+4 / Mogoș 68(p)).

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web