Dorohoi News Logo

Seară plină de fotbal european. Echipele românești dispută prima manșă din turul trei preliminar al Conference League

Conference League

Seară plină de fotbal european. Joi, 10 august 2023, echipele românești vor disputa prima manșă din în cel de-al treilea tur preliminar al Conference League. Farul, Sepsi OSK și FCSB iși vor juca, toate pe teren propriu, primul pas dintr-o eventuală calificare în playoff-ul competiției. 

Farul are un joc relativ mai accesibil decât cel cu armenii de la Urartu din turul al doilea. La Ovidiu vor veni campionii estoniei, Flora Tallin, echipă cu un lot cotat la doar 4,5 milioane de euro conform site-urilor de specialitate. Partida va începe de la 20:30 și va fi transmisă de DigiSport 1 și PrimaSport 1. Returul din Estonia este programat pe 16 august, de la 19:00.

Covăsnenii de la Sepsi OSK speră să continue pe aceeași line parcursul european de până acum iar, după ce-au eliminat bulgarii de la CSKA Sofia, vor întâlni, pe teren propriu, pe cei de la FK Aktobe. Echipa din Kazahstan, cu o cotă de piață a lotului de puțin sub 10 milioane de euro, a terminat precedenta ediție a campionatului intern pe a doua poziție, iar la momentul actual, după 18 etape disputate se află pe al treilea loc în campionat, la trei puncte de liderul Ordabasy. Jocul de la Sf. Gheorghe va începe de la ora 20:00 și va putea fi vizionat pe DigiSport 2 sau PrimaSport 2. Manșa retur va avea loc în Kazahstan pe 17 august de la ora 18:00.

FCSB are de departe cel mai dificil adversar, danezii de la Nordsjaelland. O echipă cu o academie puternică, ce a produs în ultimii ani jucători de pe urma cărora danezii au încasat sume ce totalizează peste o sută de milioane de euro. Vicecampionii Danemarcei vin la București cu un moral ridicat, după un start perfect de sezon în campionatul intern, nouă puncte din primele trei jocuri disputate, având cel mai bun atac din campionatul danez la momentul de față. Nordicii sunt o echipă tânără, cu fotbal exuberant, spectaculos, cu un lot cotat la peste 33 de milioane de euro și o medie de varstă de puțin peste 22 de ani. Disputa, care va avea loc pe Stadionul Ghencea, va avea lovitura de start la ora 21:30 și va fi transmis în direct de PRO TV. Meciul retur din Danemarca este programat pe 17 august, de la 19:30.

De asemenea, luni, la Nyon a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea duelurilor din playoff-ul competiției, toate cele trei echipe aflându-și posibilii adversari din ultimul tur preliminar. 
Dacă vor reuși să se califice, echipa lui Gică Hagi va întâlni câștigătoarea dublei dintre Qarabag FK (AZE) și HJK Helsinki (FIN), covăsnenii se vor înfrunta cu învingătoarea dintre FK Bodo/Glimt (NOR) și FC Pyunik (ARM) iar FCSB va da peste Sabah (AZE) sau FK Partizan (SRB)

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web