Dorohoi News Logo

Seară de fotbal european fără înfrângere pentru echipele românești în Conference League

Fotbal

Echipele românești au disputat joi, 10 august 2023, prima manșă din cel de-al treilea tur preliminar al Conference League.

În fața a peste 8000 de spectatori, covăsnenii de la Sepsi au avut un joc mult mai echilibrat decât se anticipa, împotriva celor de la Aktobe iar finalul celor 90 de minute nu găsește nici o echipă în avantaj. 1-1 iar calificarea în playoff se joacă în Kazahstan, pe 17 august, cu începere de la ora 18:00. Într-o primă repriză foarte echilibrată, Sepsi a fost periculoasă doar prin posesie și prin lovitura liberă executată sub bară de Ștefănescu, în minutul 15. În al zecelea minut al reprizei secunde, același Ștefănescu șutează în cros pe colțul lung dar portarul oaspeților respinge. Apoi, în minutul 65 după un corner de pe partea dreaptă, Santana, găsit total nemarcat în centrul careului mic, înscrie cu o lovitură de cap imparabilă. Covăsnenii încep să preseze și ratează două ocazii importante prin Alimi care șutează pe lângă poartă în minutul 79 și Varga, care, în minutul 85 reușește „performanța” de a trimite în portarul advers din câțiva metri de poartă. Golul egalizator vine în minutul 89, după un șut din afara careului al lui Varga, șut deviat. 

Farul a reușit să se impună la scor de neprezentare împotriva estonilor de la Flora Tallin, în fața unui stadion plin (4200 de spectatori). Prima repriză nu a fost una inspirată, echipa lui Hagi având doar o ocazie importantă, un șul al lui Alibec în minutul 9 de la marginea careului care l-a întins serios pe tânărul portar eston. De cealaltă parte, oaspeții au fost  la un pas de deschiderea scorului la o angajare a lui Mihhailov în careu, la care însă Aioani iese inspirat și ajunge la minge înaintea adversarului. Repriza a doua a fost mult mai animată și începe cum nu se poate mai bine, în minutul 47 Alibec ia o acțiune pe cont propriu în flancul stâng, driblează scurt la marginea careului și șutează imparabil, pe colțul lung, în plasa laterală.  Urmează alte zece minute în care constănțenii au avut patru oportunități (minutele 54, 57, 59, 60) dar inpirația în fața porții a lipsit cu desăvârșire. Golul al doilea al campioanei a venit în minutul 79 după o „combinație” norocoasă pe axa Alibec – Budescu. Primul șutează de la 20 de metri, portarul advers respinge în bară iar Budescu, pe fază, împinge mingea în poartă. Oaspeții totuși n-au renunțat la luptă iar în al doilea minut de prelungiri, ratează o ocazie uriașă după ce un jucător nu reușește să găsească colțul lung din poziție ideală. Scorul final, 3-0, este stabilit în ultimul minut al prelungirilor,  după un corner executat pe colțul lung, Queiros este găsit ideal și finalizează cu capul. Pas important făcut de constănțeni spre playoff și spre un retur mai relaxat.

FCSB pe de altă parte, se poate considera norocoasă pentru că nu a părăsit terenul învinsă. Prima repriză este una de tatonare, de posesie sterilă de ambele părți, foarte slabă pentru echipa lui Becali care nu reușește să cadreze nici un șut pe spațiul porții danezilor. De cealaltă parte, singurul șut al danezilor pe spatial porții l-a scos în evidență pe Târnovanu, tânărul portar reușind să-și țină echipa în joc cu o intervenție fenomenală, atunci când a parat incredibil o lovitură de cap din 6 metri. După o oră de joc, echipa oaspete rămâne în inferioritate numerică. Nagalo vede al doilea cartonaș galben după o intrare din spate asupra lui Popescu. Urmează o perioadă în care oaspeții parcă nu simt inferioritatea numerică, sunt mai prezenți în joc și mai periculoși, țin posesia și pasează mai bine, singurele momente prin care FCSB iese în evidență fiind momentele de nervozitate la adresa deciziilor arbitrului muntenegrean, semn al neputinței ofensive. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde aparține, culmea, tot echipei oaspete, în al doilea minut de prelungiri când Nygren lovește transversala dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 22-23 de metri, poziție centrală. 0-0 final, joc slab făcut de bucureșteni, confirmat și de statistica de la final. Nici un șut pe cadrul porții danezilor iar perspectivele pentru returul de joia viitoare nu par imbucurătoare. 

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web