Dorohoi News Logo

Seară fără înfrângere pentru echipele românești în prima manșă a playoff-ului din Conference League

Conference League1

Rezultate încurajatoare pentru reprezentantele României în Conference League. În duelul cu nordicii pentru calificarea în grupe, Farul Constanța reușește să plece cu un avantaj minim în returul dublei cu HJK Helsinki iar Sepsi OSK i-au ținut în șah pe norvegienii de la Bodo/Glimt.

Sepsi OSK - Bodo/Glimt

Sepsi OSK, deși întâlnește un adversar cotat mult mai bine pe site-urile de profil, a făcut o primă repriză consistentă, scorul de la pauză fiind stabilit după singura eroare făcută în apărare de echipa covăsneană. Ștefănescu pierde o minge în jumătatea adversă de teren, Bodo/Glimt pleacă pe un contraatac finalizat de Moumbagna în minutul 19. Deși mingea este mai mult în posesia norvegienilor, aceștia nu și-au creat multe oportunități. Niczuly a fost întins bine doar la mingea deviată de Ciobotariu spre propria poartă după o tentativă de centrare a lui Gronbaek de pe partea stângă. Oaspeții au mai avut un șut periculos din careu, după o pasă filtrantă. De cealaltă parte, Safranko și Ion Gheorghe îi testează vigilența portarului advers iar în prelungiri, Ștefănescu își bate joc de o oportunitate bună și șutează slab, pe portar, din unghi.

După doar 10 secunde din repriza a doua, Sepsi obține o lovitură de pedeapsă, transformată de Alimi în minutul 47. Norvegienii revin la timona jocului și reușesc să reintre în avantaj în minutul 69 prin Berg. În minutul 81, Sepsi primește a doua lovitură de pedeapsă, pe care o transformă Cosmin Matei. În cel de-al doilea minut de prelungiri, Ștefănescu ratează incredibil dintr-o poziție bună, din centrul careului după o centrare de pe partea stângă. Bodo/Glimt își mai arată colții încă o dată în al șaptelea minut de prelungiri cu un șut periculos, scos de Niczuly. 2-2 final, un rezultat peste așteptări al covăsnenilor care speră în continuare în calificarea în grupele Conference League. 

Farul Constanța - HJK Helsinki

Farul începe curajos partida, cu un pressing avansat, menit să le aducă rapid posesia marinarilor. Totuși, deși termină cu o posesie mai bună, echipa lui Hagi nu a avut decât două oportunități de a marca, o lovitură liberă de la 17 metri executată pe colțul portarului de Budescu în minutul 10 și un șut cu latul din afara careului a lui Băluță, lângă bară, prins de portar. Jocul putea avea o turnură neplăcută în minutul 40, atunci când, la o centrare simplă de pe partea dreaptă, Aioani bâlbâie mingea dar profită de lipsa de reacție a adversarilor.

Finlandezii ies mai deciși de la cabine iar repriza a doua începe cum nu se poate mai prost, în minutul 50, elevii lui Hagi își introduc mingea în proprie poartă prin Sîrbu. Farul are reacție și Rivaldinho egalează după o fază suspectă de offside cu o execuție din alunecare în minutul 59. Golul este confirmat din camera VAR iar marinarii egalează. În minutul 83, Popescu își aduce echipa în avantaj, finalizând o minge aruncată dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, în spatele apărării finlandeze. 2-1 final și campioana României pleacă favorită în returul de săptămâna viitoare.

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web