Dorohoi News Logo

Parcursul european se oprește pentru echipele românești. Ambele echipe ratează calificarea în grupele Conference League

Conference_2

Două jocuri, două eliminări și o performanță negativă a fotbalului românesc în cupele europene. Liga 1 nu are reprezentantă în grupele vreunei competiții europene, pentru prima dată din sezoun 2018/2019 până în prezent. Farul a fost eliminată după un joc parcă identic cu cel de la Tiraspol din primul tur al Ligii Campionilor iar Sepsi, deși a reușit să ducă meciul în prelungiri, nu reușit să se impună.

HJK Helsinki – Farul Constanța 2-0 (Radulovic 20, 70)

Partida din capitala Finladei începe greoi pentru Farul, în al cincilea minut gazdele sparg gheața dar golul este anulat pentru o poziție de offside. Defensiva lui Hagi este în continuare ilară pe alocuri, apărătorii constănțeni fac gafă după gafă iar în minutul 20, același Radulovic nu iartă și deschide scorul cu o lovitură de cap din 6 metri. Farul începe să-și revină după startul ezitant, presează dar nu reușește să-și creeze decât o ocazie, Băluță șutează puțin pe lângă poartă din 6m după o recentrare a lui Louis Munteanu. A doua parte a disputei este și mai slabă, finlandezii ies mult mai hotărâți de la cabine, domină, și reușesc să-și dubleze avantajul. Același Radulovic face dubla în minutul 70, la o faza la care apărarea dobrogeană părea desprinsă din alt film. Final de joc fără orizont pentru echipa noastră și eliminare după un joc identic cu cel de la Tiraspol făcut de campioana României. 

Bodo/Glimt – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 3-2 (Sorli 24, Pellegrino 29, 100(p) / Alimi 42, Varga 46)

Sepsi OSK a început ezitant jocul retur din Norvegia, primele emoții vin chiar din minutul patru atunci când Rodriguez face un fault la marginea careului de 16 metri. Din fericire, norvegienii nu cadrează mingea pe poarta lui Niczuly. În minutul 11 gazdele înscriu dar golul este anulat deoarece mingea părăsise în prealabil suprafața de joc. Sepsi își arată colții pentru prima dată abia în minutul 15 atunci când lovitura de cap a lui Safranko este reținută de portarul norvegian. Urmează câteva momente de lipsă de concentrare, minutul 24 gazdele deschid scorul după o lovitură de cap iar după doar patru minute își dublează avantajul, după o respigere greșită în față a lui Niczuly. La pauză totuși se intră cu 2-1, Dumitrescu înscrie și el cu o lovitură de cap după o greșeală a portarului rus din poarta celor de la Bodo/Glimt. Repriza secondă începe în forță pentru covăsneni care reușesc să egaleze rapid, în minutul 46 prin Varga. Imediat norvegienii preiau timona meciului dar urmează o dominare teritorială fără prea mari oportunități create. Cele mai mari ocazii ale reprezentantei noastre au venit din două șuturi de la distanță ale lui Ștefănescu, care l-a încercat pe portarul advers de două ori de la peste 40 de metri, acesta fiind mult ieșit din poartă. 2-2 după 90 de minute și jocul merge în preungiri. Din păcate, în minutul 100, după o centrare de pe partea stângă, mingea-l lovește-n mână pe Păun care se afla în careu, lovitură de la 11 metri transformată sub bară fără nici o șansă pentru portar. Sepsi egalează după doar un minut prin Ștefănescu dar golul este anulat pentru offside. Repriza a doua de prelungiri aduce un joc pe contre dar ocaziile mari lipsesc, Bodo/Glimt gestionează inteligent finalul de partida, Ștefănescu clachează în ultimul minut și ia un al doilea cartonaș galben inutil. Final de meci și eliminare pentru Sepsi, care însă poate să spună că părăsește competiția totuși cu fruntea sus, fiind cea mai aproape de o calificare în grupele Conference.

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web