Dorohoi News Logo

România este noua campioană mondială la minifotbal. Finală decisă spectaculos la lovituri de departajare

Romania

România este noua campioană mondială la minifotbal. Finală de infarct împotriva Kazahstanului, decisă la lovituri de departajare.

România este noua campioană mondială la minifotbal, după o finală senzațională, în care au revenit de la 0-2, au egalat pe final, la ultimele secvențe ale jocului și au reușit să se impună la lovituri de departajare. 

Calificată în premieră în ultimul act al unui campionat mondial, după medaliile de bronz din 2015 și 2019, naționala României reușește o revenire demnă de un scenariu de film ca, la final, să ridice trofeul suprem. 

Kazahstanul a deschis scorul în minutul 25, la ultima fază a primei reprize iar după pauză, în minutul 38 au reușit desprinderea la 2-0 și totul părea terminat. Cu un minut înainte de fluierul final însă, echipa României reușește să marcheze dintr-o lovitură de pedeapsă apoi, la ultima acțiune a jocului, se întâmplă imposibilul. Gol egalizator, cu un șut în forță, de la distanță.

Minutele de prelungiri sunt mai mult de tatonare, lipsesc ocaziile importante iar titlul mondial urma să se decidă la loviturile de departajare, acolo unde jucătorii din centrul Asiei au avut prima lovitură. Aceștia au ratat de nu mai puțin de patru ori, România a avut de trei ori șansa de a-și adjudeca primul loc, dar, imediat după ratările kazahilor au ratat și execuntanții noștri. La a patra ratare a kazahilor, Covaci marchează și aduce primul titlu mondial naționalei de minifotbal. 

Rezultatele României la Campionatul Mondial 

România – Sudan  10-1  (grupe)
România – Spania 3-2 (grupe)
România – SUA 0-0 (grupe)
România – Thailanda 7-0 (optimi)
România – Emiratele Arabe Unite 2-0 (sferturi)
România – Ungaria 3-0 (semifinale)
România – Kazahstan 2-2 / 12-11(după lovituri de departajare)

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web