Dorohoi News Logo

Liga I, etapa a XVII-a. U Cluj ajunge la 15 jocuri fără înfrângere în deplasare

Fotbal

Runda cu numărul 17 a debutat vineri la Sibiu, cu o remiză alba între Hermannstadt și Politehnica Iași, gazdele dând cu piciorul sansei de a se impune în prelungiri, atunci când au irosit o lovitură de pedeapsă. Tot vineri, FC Botoșani pierde la limită impotriva unui Petrolul Ploiești incredibil de economicos fotbalistic, practic, ploieștenii impunandu-se pe greșelile personale ale defensivei lui Patache.

Ziua de sâmbătă a adus cu sine două surprize de proporții. Mai întâi, Hagi a fost umilit la Voluntari, 4-2 după ce la pauză tabela arăta un scor de neprezentare pentru Ilfoveni. Apoi, CFR Cluj nu reușește să treacă de UTA lui Rednic și trupa din Gruia confirmă astfel forma slabă în care se află, ajungând la al patrulea rezultat negativ consecutiv.

Duminică, primul joc al zilei a avut loc la Galați, în plin cod roșu de ninsoare. Pe un teren greu, gazdele au condus la pauză dar, în repriza a doua, reduta lui Munteanu a clacat iar Mitriță a marcat de nu mai puțin de trei ori. Ziua a fost închisă de derby-ul bucureștean dintre Dinamo și FCSB, derby decis de lovitura liberă spectaculoasă a lui Coman din minutul 52.

Luni, FCU Craiova se impune pe Oblemenco în prelungirile jocului cu Sepsi, într-un final spectaculos, pe contre, în care cele trei puncte puteau merge în orice directie. Rapidul, neînvinsă pe teren propriu de câteva luni, cedează toate cele trei puncte clujenilor de la Universitatea, deși, în minutul 25 aveau un avantaj de două goluri, confirmând astfel zicala conform căreia scorul de 2-0 este unul periculos. U Cluj ajunge astfel la un record de 15 jocuri fără înfrângere în deplasare.

Rezultatele etapei a XVII-a 

FC Hermannstadt – Politehnica Iași 0-0;
Petrolul Ploiești – FC Botoșani 2-1 (Țicu 52, Grozav 55 / Florescu 81(p));
FC Voluntari – Farul Constanța 4-2 (Popescu 10, Dumiter 22, 37, Sîrbu 55(a) / Rivaldinho 47, 64);
CFR Cluj – UTA Arad 0-0;
Oțelul Galați – U Craiova 1-3 (Pop(p) / Mitriță 53, 80, 83);
Dinamo – FCSB 0-1 (Coman 52);
FCU Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 2-1 (Blănuță 10, Lacroix 90 / Matei 31);
Rapid – U Cluj 2-3 (Papeau 14, Ioniță 24 / Popa 40, Chipciu 55, Stoica 73);

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web