Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica”- campionii se prezintă - Marco Tărnăuceanu

Marcu Tarnauceanu_03

Numele meu este  Marco Tărnăuceanu și sunt elev în clasa a XII-a G, profil știinte-sociale, la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi. În timpul meu liber practic atletismul de performanță fiind legitimat la clubul sportiv școlar Rădăuți cu drept de  participare la principalele competiții naționale.

În data de 19 noiembrie 2023 s-a desfășurat, la Botoșani, “Cupa României de cross”, la start aliniindu-se cei mai buni alergători din țară. Am reușit să obțin locul 1 individual la proba de 8 km. Acest rezultat reprezintă pentru mine un succes enorm, obținut după mai multe clasări pe locurile 2 si 3 la campionatele naționale de juniori din anii precedenți.

De asemenea, am reușit să câștig alături de colegii mei, campionatul național de echipe pe distanța de 10 km, de cross si de alergare montană.
 
În 2022 am făcut parte din lotul național și am participat la campionatul european de alergare pe șosea, unde am obținut locul 5 pe echipe alături de colegii mei care și-au apărat cu mândrie tricoul național. 

Practic acest sport pentru a ieși din zona de confort, chiar și în zilele în care motivația este cea mai mica.  Atletismul mai înseamnă pentru mine oportunitatea de a mă dezvolta fizic și  mai ales psihic,  deoarece acest sport presupune și multe momente dificile pe care le poți depăși doar dacă ești puternic și vrei să dai tot ceea ce este mai buna din tine.

Mesajul meu principal este acela de a încuraja pe toți adolescenții să practice orice activitate sportivă în timpul liber, pentru a se dezvolta cât mai frumos din punctul de vedere fizic și emoțional.
Cred că doar voința de a ne depăși limitele poate deveni garanția că vom înfrunta cu success multiplele încercări cotidiene!

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web