Dorohoi News Logo

Franța, noua campioană mondială la handbal feminin. Franța – Norvegia 31-28

handbal

În finala mică, Suedia și Danemarca și-au disputat „bronzul”, Danezele fiind cele care s-au impus dramatic, la un gol, în ciuda faptului că au avut parte de un start de vis, conducând cu 6-2 după mai puțin de 10 minute. Suedeze au dat semne de revenire după un prim timeout luat destul de rapid, s-au apropiat la un gol diferență (10-9) dar până la pauză, Danemarca s-a desprins la 3 goluri, 18-15. Începutul reprizei secunde le-a găsit tot pe daneze mai inspirate care au mărit ecartul, 21-17. Din nou, suedezele revin incredibil după un  alt timeout și preiau conducerea, 24-23 cu aproximativ 10 minute înainte de expirarea timpului de joc. Urmează un final dramatic, pe contre, în care echipa „gazdă”, Danemarca se impune, repetând astfel performanța de acum doi ani. Pentru Suedia în schimb, este un progres, față de doar locul cinci obținut la campionatul mondial din 2021.

Supriza cea mare a venit însă în finală, în deja clasicul Franța – Norvegia sau mai exact, duelul dintre Krumbholz și Hergeirsson. O finală spectaculoasă, cu două formații inspirate pe faza de atac, cu un handbal rapid și de calitate, confirmat de calitatea jucătoarelor dar și de numărul mare de goluri înscrise. 
Jocul începe ideal pentru nordice care, după 13 minute, conduc, 7-9 dar nu au aceeași inspirație și consistență până la finele reprizei, Franța reușind să intre la vestiare cu trei reușite avans, 20-17. Avans ce avea să fie menținut până la finalul jocului, deși în repriza a doua jocul Franței a scârțâit pe alocuri, cu atacuri poziționale lipsite de  idei, dar, chiar și așa, inspirația de moment a unor jucătoare precum tânăra Grandveau (20 de ani), Horacek sau Kanor a făcut posibilă menținerea presiunii pe Norvegia, care, surprinzător, a clacat. Franța nu a intrat în jocul rapid al nordicelor, iar prin replieri senzaționale și cu o defensivă dinamică a reușit să le ducă pe acestea spre atacuri poziționale, unde echipa lui Hergeirsson a arătat că are totuși unele carențe, Reistad, Mork sau Oftedal nereușind să întoarcă jocul. 

31-28 rezultat final iar Franța, care își astfel revanșa după finala pierdută acum doi ani tot în fața Norvegiei, este încoronată campioană mondială pentru a treia oară, după titlurile din 2003 și 2017.

Reamintim faptul că naționala României și-a ratat obiectivul principal, acela de a accede în turneul preolimpic și s-a clasat pe un dezamagitor loc 12.

Următorul regal handbalistic, campionatul european de handbal masculin la care este calificată și România, va avea loc în ianuarie (10-28 ianuarie), echipa noastră fiind repartizată în grupa B, alături de Spania, Croația și Austria.

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web