Dorohoi News Logo

FC Botoșani sparge gheața și obține prima victorie din acest sezon. Oțelul – FC Botoșani 0-2

Otelul_Botosani

Venirea sărbătorilor pare să fie de bun augur pentru FC Botoșani, care reușește să le facă fanilor un cadou frumos înainte de Crăciun și anume un gram de speranță, după victoria incredibilă de la Galați, un teren de unde se pleacă extrem de greu cu puncte.

Echipa lui Iftime sparge astfel ghinionul incredibil, trece peste trac și frica de victorie, profită de inexactitățile gazdelor și pune mâna pe trei puncte uriașe, nu neapărat din perspectiva numărului lor cât din perspectiva imboldului și încrederii pe care acestea le pot da jucătorilor. Dar mai ales, această victorie arată faptul că diferența de nivel dintre FC Botoșani și restul combatantelor nu este chiar atât de mare, și că o campanie de transferuri inspirată, plus revenirile lui Lorand Fulop și Mailat pe teren, pot aduce salvarea de la retrogradare înapoi în discuție, chiar dacă ecartul actual este extrem de mare.

Jocul de la Galați începe sub semnul echilibrului, Ducan fiind primul întins bine la un șut de la 30m al lui Samuel Teles, dar a respins în corner. Avea să fie de altfel și singura ocazie a gazdelor din prima repriză. De cealaltă parte, Petro prinde un șut fabulos sub bară, de la aproximativ 25 de metri, dar Dur-Bozoancă reușește să respingă în extremis. 

În minutul 56, Ilicic, lansat perfect în adâncime, ratează din poziție ideală. Acesta nu reușește decât să șuteze în Dur-Bozoancă din situație de singur cu portarul. 

Minutul 64 aduce un moment de black-out în mintea tânărului apărător gălățean Rus, care, la o pasă primită, așteaptă prea mult, este deposedat de Adams care scăpase singur cu portarul, moment în care apărătorul Galațiului în plachează pe acesta din spate și vede direct cartonașul roșu. Florescu nu refuză cadoul, mulțumește frumos și trimite mingea direct în plasa porții, aducându-și echipa în avantaj.

În minutul 84, Drole este găsit ideal în centrul careului mic de o centrare de pe partea dreaptă a lui Florescu, dar reușește performanța incredibilă de a-l lua la țintă pe Bozoancă din 4-5 metri, poziție centrală. 

Oțelul se desface, încearcă să egaleze chiar și cu un om mai puțin dar nu-și poate crea nici o șansă notabilă. Ba chiar mai mult, pe un contraatac, Ilicic driblează scurt la marginea careului, îl vede în dreapta pe Florescu căruia îi pasează iar one-man-show-ul din această seară în execută sec pe Dur-Bozoancă, cu un șut plasat, pe colțul lung și pecetluiește soarta celor trei puncte.

Primă victorie pentru FC Botoșani după un joc inspirat al cărui rezultat este just și putea fi chiar și la o diferență mai mare de scor, Botoșani care speră astfel să scape de ghinionul care a bântuit această echipă de la începutul sezonului până în a 21-a etapă. 

Echipele de start:

Oţelul: Dur-Bozoancă – Adăscăliţei, Yabre, Cisse, Zhelev – Teles, Zivulic, Jardan – Frederic, Pop, Tănasă 
Rezerve: Ursu, Bodişteanu, Cîrjan, Fatai, Ghiocel, Latouchent, Lopez, Neagu, Rus
Antrenor: Dorinel Munteanu

FC Botoşani: Ducan – Petro, Sadiku, Şeroni, Ţigănaşu – David, Dican, Florescu – Dragu, Ilicic, Friday 
Rezerve: Ureche, Cărăuşu, Casap, Cioiu, Creţ, Dragomir, Drole, L. Fulop
Antrenor: Mihai Ciobanu

Arbitru: Dumitrache Bogdan (Bucureşti), A1: Vatamanu Cosmin (Bucureşti), A2: Bobe Ionuţ Marius (Bucureşti), VAR: Costreie Sorin (Voluntari), AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Autor: DorohoiNews.ro

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web