Dorohoi News Logo

Dorohoiul are din nou un arbitru în prima divizie fotbalistică

Cosmin Vatamanu1

După o pauză de mai bine de trei decenii, de la retragerea lui Ilie Viţelaru, Dorohoiul are din nou un arbitru în Liga I.

Este vorba de Cosmin Vatamanu, un arbitru asistent, care a debutat în Liga I la meciul Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu Jiu, 3-2. El îi calcă pe urme Irinei Mîrţ, ultimul asistent botoşănean care a activat în prima divizie la fotbal.

Dorohoianul, în vârstă de 24 de ani, a avut o ascensiune fulminantă în ultima perioadă, făcând practic pasul de la Liga a IV-a şi până la Liga I în mai puţin de trei ani. Cosmin Vatamanu şi-a început cariera în arbitraj la vârsta de 17 ani, pe terenurile de la Pomârla și Darabani.

După doar un an a plecat la Bucureşti pentru studii, continuând în paralel şi activitatea ca arbitru. Primul său meci la Liga a III-a a fost în 2010, în 2011 a debutat la Liga a II-a, iar anul acesta, pe 23 aprilie s-a produs debutul în prima ligă.

„Emoţiile au fost inerente la debut. Din fericire am avut o brigadă bună (n.r. - Teodor Crăciunescu la centru şi Cristian Nica la linia 1), iar meciul a fost unul frumos”, a spus Cosmin Vatamanu.

Sursa: Monitorul de Botoșani

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web