Dorohoi News Logo

Magic Iași a câștigat Super Cupa României la Minifotbal

supercupa20

Iașul a găzduit, în weekendul acesta, cea de-a doua ediție a Supercupei României la Minifotbal. A fost ultimul act al unui sezon de succes atât pe plan național, cât și internațional, lucru dovedit și de calitatea celor două partide disputate în capitala Moldovei, una dintre ele transmisă de TVR3.

La capătul unui duel captivant, cvadrupla campioană națională Magic Iași a reușit să treacă de rivala Juventus Sibiu, scor 4-1 în prima manșă și 1-3 în cea de-a doua. „Pentru Federatia Română de Minifotbal acest sezon încheiat acum a însemnat foarte mult", a punctat președintele forului național de specialitate, Răzvan Burleanu. "Am dovedit, credem noi, că sportul amator, care nu beneficiază de mijloace financiare speciale, poate să facă performanță și să atragă extrem de mulți jucători.”
 
Minifotbalul este jucat de aproape 35.000 de sportivi amatori în România, și de aproape 700.000 în Europa. „Înființarea forului european de minifotbal și dubla performanță a naționalei noastre, campioană europeană în 2010 și 2011, au motivat creșterea calității competiției la nivel local, în cele peste 50 de campionate județene sau municipale din România”, a continuat Răzvan Burleanu, care ocupă și funcția de președinte al European Minifootball Federation.
 
Finala Supercupei a însemnat, de aceea, prilejul unei ultime repetiții înaintea unui examen dificil, și anume participarea naționalei României de minifotbal la Campionatul European care se va disputa săptămâna aceasta la Chișinău. Cinci dintre jucătorii prezenți în finala Supercupei sunt componenți ai formației care va reprezenta țara noastră la competiția unde vin 16 naționale din întreaga Europă.

Alături de ei, alți nouă sportivi din cele mai bune echipe românești de minifobal vor începe luni cantonamentul de pregătire care va fi găzduit de Iași, iar joi vor pleca la Chișinău. Iașiul, oraș care dă, de ani de zile, campioana României la acest frumos și spectaculos joc, va fi, sperăm noi, și rampa de lansare a unei noi victorii continentale pe care tricolorii minifotbalului vor să o obțină pe pământul vechii Basarabii. (DorohoiNews.ro)

sport
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web