Dorohoi News Logo

UE la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei

sida

Comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs, va participa la sesiunea donatorilor din cadrul conferinţei celei de-a treia finanţări a Fondului mondial pentru lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei.
   Participanţii la reuniunea ONU la nivel înalt privind Obiectivele de dezvoltare ale mileniului s-au angajat să accelereze progresele pentru a atinge cel de-al şaselea obiectiv al mileniului: lupta împotriva SIDA/HIV, malaria şi alte boli, prin oferirea unui sprijin financiar, printre altele şi pentru Fondul Mondial. Comisarul Piebalgs va confirma sprijinul deplin pe care Uniunea Europeană îl acordă activităţii Fondului Mondial, recunoscând rezultatele obţinute şi salutând abilitatea sa de a se adapta la un mediu aflat în permanentă schimbare, atât la nivel mondial, cât şi la nivel local.
 
Context:
   Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei este un mecanism de finanţare şi în acelaşi timp un parteneriat mondial creat în 2001, ca parte a răspunsului internaţional la situaţiile de urgenţă generate de aceste trei boli transmisibile. Din 2002 până în 2009, Fondul Mondial a alocat 19.3 miliarde dolari pentru 572 subvenţii în 144 de ţări, dintre care au fost acordate beneficiarilor 10.3 miliarde dolari (53%). 2.5 milioane de persoane au primit tratament împotriva HIV/SIDA, 6 milioane au primit tratament împotriva tuberculozei şi au fost distribuite 104 milioane de plase de ţânţari pentru paturi, tratate cu insecticide, pentru prevenirea malariei.
   Comisia Europeană e membru fondator al Fondului mondial şi îi oferă sprijin politic şi financiar din  2002. Pentru perioada 2002- 2010, contribuţia Comisiei Europene s-a ridicat la 972.5 milioane euro, aceasta fiind cel de-al cincilea donator al Fondului (după Statele Unite, Franţa, Italia şi Japonia). În aceeaşi perioadă, donatorii din Uniunea Europeană au contribuit cu peste 9 miliarde dolari sau 52% din resursele Fondului Mondial.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web