Dorohoi News Logo

Managerii spitalelor trebuie să înveţe să-şi drămuiască bugetul

rodica hutuleac - 200

Casa Asigurărilor de Sănătate Botoşani, a raportat achitarea a 13,4 milioane lei, ce reprezinta datoriile acumulate de spitalele din judeţ, până la sfârşitul lunii iunie, când acestea au trecut din administrarea Ministerului Sănătăţii în cea a Consiliului Judeţean şi a celor locale.
   „Sunt datorii acumulate până la sfârşitul lunii iunie, pe care le-am plătit din sumele provenite dintr-o rectificare bugetară. Mai sunt sume trecute în contul datoriilor, dar multe dintre ele nu sunt sume care trebuie plătite după un anumit calcul. Fac referire la cazurile în care spialele au contractat bunuri sau servicii şi plata se face la un anumit termen. Noi am achitat datoriile curente, nu cele care nu au ajuns la termenul scadent”, a declarat Rodica Huţuleac, directorul CAS.
   Rodica Huţuleac, a precizat că manageri acestor unităţi trebuie să-şi ia munca în serios şi să încerce să se încadreze în plafonul impus de buget şi să îşi desfăşoare activitatea în funcţie de bugetul trasat la începutul anului.
   „Managerii trebuie să înveţe să-şi drămuiască bugetul, să facă în aşa fel încât 80% dintre medicamente să fie din categoria celor ieftine, pentru a-şi asigura stocurile necesare, şi doar 20% să fie scumpe”, a mentionat directorul CAS. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web